TechGirl in Lab55

Heb jij de tofste thuiswerkplek? Meld je aan!

Als jurylid van de Nationale Flexwerkplek heb ik dit jaar geen gemakkelijk taak. Ging ik vroeger nog wel eens bij een koffiebarretje zitten werken, nu is dat een absolute no go. Net als vele anderen werk ook ik voornamelijk thuis. En dat deed mij denken: waarom zoek ik dit jaar niet de allerbeste thuiswerkplek van Nederland? Want er zijn vast mensen die mij kunnen inspireren met een écht leuke werkkamer/werkplek!

Waarom de organisatie enthousiast is

Leuk bedacht natuurlijk, maar de organisatie van de Nationale Flexwerkplek moest hier nog wel even akkoord op geven. Gelukkig waren (en zijn) ze reuze-enthousiast! De organisatie stelt: “Vanwege COVID-19 is het thuiswerken nog belangrijker geworden. Steeds meer kantoorwerkers zoeken naar manieren om hun thuiswerkplek zo aangenaam en inspirerend mogelijk te maken.” 1 + 1 = 2 dus.

Structureel afscheid nemen van een vast kantoor, soms ‘Het Nieuwe Werken’ genoemd, is al jaren een feit omdat apparaten zoals laptops en smartphones het mogelijk maken. Ook videobellen en opslag van gegevens in de ‘cloud’ maken het samenwerken op afstand mogelijk. De kansen voor mobiel en flexibel werken nemen alleen maar toe. De mentaliteitsverandering rondom traditioneel op kantoor werken is in tijden van de pandemie alleen maar toegenomen.

Coronaproof testen

Allereerst vind ik het belangrijk dat de test zo corona-proof mogelijk gebeurd. Dus, ik accepteer alleen aanmeldingen:

  • van/bij mensen zonder corona-klachten;
  • van thuiswerkplekken die goed geventileerd zijn (minimaal dat er één raam open kan);
  • er op 1,5 meter van elkaar gewerkt kan worden (of dat ik er een uurtje alleen kan werken).

Zelf zal ik mij ook aan de regels van het RIVM houden. Ik probeer minimaal een week tussen testlocaties aan te houden. Mocht dat gewenst zijn, mag je mij vragen een mondkapje te dragen tijdens de test.

Doe ook mee (en win een Asus laptop!)

Waar ik thuiswerkplekken onder andere op test:

  • een goed bureau voor een gezonde werkhouding;
  • WiFi signaalsterkte;
  • rustig;
  • privacy voor videobellen;
  • de koffie;
  • en natuurlijk creativiteit en inspiratie in de kamer voor de echte motivational boost!

Is jouw thuiswerkplek sowieso de mooiste, gezelligste of meest efficiënte werkplek van Nederland? Meedoen kan nog! Geef nu jouw werkplek op via de officiële website. De uiteindelijke winnaar wint deze supergave ASUS laptop t.w.v. 1300(!) euro.

C:\Users\Dina-Perla\Downloads\728x90_JS.jpg

Over de Nationale Flexplek Test

MobileMobile

De Nationale Flexplek test is een initiatief van ASUS en wordt onder meer mogelijk gemaakt door BrightPensioen. Het project wil professionals die niet aan een locatie gebonden zijn om hun werk uit te voeren, inzicht geven in effectief, efficiënt en prettig werken. Meer via http://www.flexplektest.nl/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.