thuiswerken vpn

Handig voor je Teams-meetings: JLAB Go Work bluetooth headset

thuiswerken vpn
Handig voor je Teams-meetings: JLAB Go Work bluetooth headset
Zelf had ik nooit verwacht dat ik enthousiast kon worden van een headset maar deze JLAB Go Work bluetooth headset is absoluut interessant.
- zeer comfortabel om te dragen - mogelijkheid tot draadloos gebruik - gemakkelijk verbinden d.m.v. bluetooth - accuduur van maar liefst 45 uur! - gunstig geprijsd - eenvoudig design
Pluspunten
Minder positief

Na twee jaar thuiswerken weet je: een goede hoofdtelefoon is onmisbaar om mee te videobellen. Voor wie nog regelmatig belletjes vanuit huis doet, is dit een interessante review. Gastblogger Mustafa onderzocht of de JLAB Go Work bluetooth headset daarvoor een fijn apparaat is. In onderstaande review vertelt hij in het kort over zijn ervaring…

Design

Je kunt jezelf afvragen: “Wat is het ideale design van een bluetooth headset om mee te videobellen?” Moet het er fancy uitzien? Of mag het wel wat strakker, wat cleaner? In het geval van de JLAB Go Work is gekozen voor een typische videobelheadset: gemaakt van plastic met draaibare microfoon en oorkussens die prettig aanvoelen om een langere tijd te dragen. De headset zit fijn en duwt niet te veel op mijn oren, of eventueel oorbellen, door de zachte kussens.

Deze headset onderscheidt zich van de rest door de toevoeging van een kekke, blauwe kleur, zowel in de kussens als in de draad. Dat maakt het net even anders dan wat concurrenten hebben uitgebracht. Wat al helemaal een groot pluspunt is: de mogelijkheid om deze headset draadloos te gebruiken. Want niets is zo vervelend dan een draad die telkens tussen je handen terechtkomt tijdens het typen. Echt ideaal dat het draadloos kan!

Gebruik van de bluetooth headset

Het is ook erg fijn dat er geen aparte app of programma nodig is om gebruik te maken van de headset. Het verbinden met bluetooth is simpel en duidelijk: de headset geeft zelf aan wanneer het klaar is om verbinding te maken en laat weten hoe vol de batterij nog ongeveer is. Het exacte batterijpercentage gaven mijn laptop en telefoon zelf aan. Bij het opzetten van de headset en langdurig gebruik had ik gelukkig geen last, terwijl ik dit vaak wel heb.

Accuduur

Het bijgeleverde draadje waarmee de headset komt, is een fallback scenario voor wanneer je eventueel vergeet de headset op te laden. De batterij gaat in principe lang genoeg mee, waardoor dit eigenlijk niet echt nodig is. Het is altijd handig om de draad als optie te hebben. De accuduur heb ik zelf als een echte plus ervaren, want ik vergeet namelijk regelmatig om een headset op te laden. Bij deze headset was dit geen ramp gezien hij heel lang mee kan, maar liefst 45 uur!

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is ook erg goed voor een headset. Normaal klinken dit soort headsets niet zo best, maar het geluid van de JLAB Go Work is erg goed. Verwacht alleen niet een hele goede bas. De headset is niet ontworpen om intensief muziek te luisteren, maar meer voor het voeren van videobelgesprekken op een prettige manier.

De knoppen op de headset zelf zijn ook handig. Hiermee is het volume snel aan te passen en de microfoon is handig en snel uit te zetten. Wanneer de microfoon uitgezet wordt, gaat er een rood lampje branden in de microfoon zelf waardoor je goed kan zien dat deze uitstaat en je het niet kan vergeten.

Verbinden

Het verbinden met mijn laptop en telefoon ging snel en foutloos. Wanneer de headset aan gaat, geeft deze aan wanneer het te verbinden is met bluetooth en dan is deze ook meteen vindbaar op andere apparaten. Bij het opnieuw gebruiken van de headset nadat deze uit heeft gestaan, gaat het verbinden met bluetooth automatisch.

Over het algemeen is de JLAB Go Work een goede headset die gebruiksvriendelijk is, goed werkt en ook nog comfortabel is. Voor deze prijsklasse kan je bijna geen andere headset vinden die deze features kan evenaren.

Prijs

Deze bluetooth headset is te koop voor 59 euro bij bijvoorbeeld Bol.com. Een uitstekende prijs als je het vergelijkt met wat concurrenten zoal uitbrengen.

Conclusie

Zelf had ik nooit verwacht dat ik enthousiast kon worden van een headset maar deze JLAB Go Work bluetooth headset is absoluut interessant. Met name het gebruiksgemak kan ik enorm waarderen. Het design is wat eenvoudig, maar dat past ook wel bij de zakelijke sferen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.