Samsung Gear Circle

Handig voor het hardlopen? Samsung Gear Circle review

Hardloopschoenen aan, je lekkerste playlist op en gaan. Sporten zonder muziek is tegenwoordig bijna niet meer in te denken. Je zou kunnen denken dat deze vooruitgang gepaard gaat met het ontwikkelen van steeds betere sport in-ears, maar dit blijkt toch nog wel vaak tegen te vallen. De in-ears zitten niet comfortabel en de geluidskwaliteit laat vaak te wensen over. Zodra er een nieuwe topper beloofd wordt, trekt dat meteen de aandacht. Zo werd ik dan ook erg nieuwsgierig naar de Samsung Gear Circle.

Alles lijkt dik in orde te zijn als we kijken naar het design van de Circle. Als hardloopster erger ik me vaak aan het lange snoer van mijn in-ears dat telkens vast komt te zitten en me soms in mijn gezicht slaat. De Circle is draadloos en loopt in een rondje achter je nek langs. Je kunt eventueel via een soort van nekband zorgen dat de Circle beter blijft zitten bij actievere bewegingen. Ook als je de in-ears gewoon om je nek laat hangen, zal je ze niet kwijtraken, omdat een magneet in de kop ervoor zorgt dat de in-ears in mekaar zullen klikken, en dus bij mekaar zullen blijven.

De Gear Circle werkt op basis van een bluetooth verbinding, maar kan ook met een app worden bestuurd. Verbind je de Circle aan je smartphone, dan kun je ook inkomende oproepen beantwoorden met slechts een druk op de knop. Het gesprek dat volgt is wel een beetje vreemd, want je hoort jezelf praten op de lijn (klink ik echt zo aan de telefoon?!). De Gear Circle heeft aardig wat knopjes, die gelukkig allemaal per functie uitgebreid zijn beschreven in de handleiding zodat je dit niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken. Zo is ook het volume te regelen door op de rechter in-ear je vinger naar boven of beneden te vegen. Hier hoef je dus niet hard voor te drukken, want de Circle reageert erg snel.

MobileMobile

Toch valt ook de Samsung Gear Circle over hetzelfde struikelblok als de meeste sport in-ears. De geluidskwaliteit is wel beter dan bij de algemene sport in-ears, maar alsnog mis ik het gedefinieerde geluid van een diepe bas of hoge tonen. Verder, normaal vind ik in-ears echt vreselijk omdat ze niet blijven zitten in kleine oren. Bij de Circle zijn drie maten doppen meegeleverd, zodat deze bijna altijd wel passen. Dit is dan tegen mijn verwachtingen in inderdaad het geval, want de in-ears blijven ook bij veel actie goed zitten. Alleen de nekband valt dan wat tegen, want die verschuift, waardoor er meer spanning op de ene in-ear komt te staan dan op de andere. En deze nekband is toch wel essentieel, omdat je ander in de achterkant van je nek wordt geslagen door je in-ears.

Al met al is de Samsung Gear Circle dus zeker een vooruitgang op de slecht ontwikkelde markt van sport in-ears, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Het design en de pasvorm zijn top, en ook het feit dat de in-ears zo adrem reageren op elke opdracht is goed. Echter mag de geluidskwaliteit beter, zowel qua muziek als qua bellen, en mag de nekband comfortabeler zitten. Daarom krijgt de Samsung Gear Circle een 7,2.

Pluspunten
Design
Pasvorm in-ears
Adequaat reagerend
Minder vanwege:
Geluidskwaliteit
Nekband zit niet lekker
7.2
  1. Dat de cirkel niet perfect is ben ik met je eens; maar op de onderdelen die jij benoemt niet. De geluidskwaliteit, specifiek de hoge en lage tonen die jij benoemt, kun je gewoon via de app. Samsung Gear instellen. De nekband is denk ik even wennen. Ik doe zelf ook aan hardlopen en op het begin was het even wennen maar nu is het prima. Waar ik wel moeite mee heb zijn de inkomende oproepen. Verder valt af en toe de muziek weg. Maar waar ik de meeste moeite mee heb is de duurzaamheid. Ik heb het ding nu 1,5 maand en het is al stuk. Ik doe er geen rare dingen mee en ik ga er ook niet mee zwemmen of zo. Ik stuur het ding nu op voor reparatie en dan hoop ik dat ik niet een of ander zwamverhaal krijg dat de binnenzijde geoxideerd is.

  2. Dank voor je reactie John! Ik hoop dat de schade meevalt voor je. Volgens mij is het niet meer dan logisch dat gebruikerservaringen niet altijd overeen komen – niet iedereen vind hetzelfde prettig. Net zoals dat niet iedereen van spruitjes houdt, kun je hier ook afwijkende meningen tegen komen. Leuk dat je jouw mening even deelde. Goed ook voor andere lezers van dit artikel. Bedankt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.