google m&m's

Hallo, nieuwe Google telefoon! Pixel 7A (en check ook het tablet)

Nieuw: de Google Pixel 7A is zojuist gepresenteerd tijdens het wereldwijde Google I/O Spring Event. Waarom je, behalve de prijs, voor deze Android smartphone wilt kiezen? Google zelf, zegt dat een aantal fijne, assisterende functies aan boord, jouw leven een stuk makkelijker zullen maken. Onze oren zijn gespitst, want TechGirl’s credo luidt niet voor niets: tech moet het leven leuker, mooier en makkelijker maken.

Pixel 7A specificaties

Voor we op die slimme assisterende functies in gaan, laten we kort kijken naar de specificaties:

Grootte72,9 x 152,4 x 9,0 millimeter
Gewicht193 gram
Display6,1 inch, FHD gOLED, 60/90Hz
SoCGoogle Tensor G2
Camera’s achterzijdeHoofdcamera: 64MP 4k60 en een kijkhoek van 82°
UltraWide: 13MP 4k30 en een kijkhoek van120°
Camera voorzijde13MP 4k30 en een kijkhoek van 95°
Memory en opslag8GB / 128GB
Batterij en oplaadsnelheid4385mAh met 18W opladen
7.5W draadloos opladen
Connectivity5G sub6 / WiFi 6EBT 5.3 diversity
SecurityTitan M2

Handige functies van de Google Pixel 7A

De Google Pixel 7A is een telefoon die in een aantal opzichten met je meedenkt. Hier volgen er drie:

Machine learning op het gebied van spraak

De Pixel 7A is uitgerust met de Tensor G2 processor. Zegt ons verder ook niet zoveel, maar het is dezelfde technologie als waar de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro ook al gebruik van maken. Die chip is nuttig voor een aantal verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld de ingebouwde Machine Learning die slim gebruik maakt van spraakherkenning.

Telefoongesprekken maakt het gemakkelijker met Call Assist, een reeks functies dat helpt bij alles, van bellen met Clear Calling tot het vermijden van spammers met oproepscherm. In een oogopslag toont het nuttige info op relevante momenten, zoals bijvoorbeeld informatie over je bagageafhandeling op de luchthaven of wanneer een pakket bij je aan de deur wordt afgeleverd. Met Voice Message Transcription kun je audioberichten lezen en andersom kun je de Assistent ook een bericht dicteren om als mail te versturen. Da’s wel handig!

Adaptive Battery

De Adaptive Battery van de Pixel 7A belooft veel goeds: het bevat 4385mAh, wat redelijk standaard is voor hedendaagse telefoons, maar kan ruim een dag meegaan op één oplaadbeurt. De Adaptive Battery leert wat jouw favoriete apps zijn en zorgt daarbij dat er zo min mogelijk energie gaat naar apps die je zelden gebruikt. Zo kan de telefoon zo efficiënt mogelijk door de dag heen komen. Gebruik je de Extreme Battery Saver-functie, dan kun je tot zelfs wel drie dagen doen met één oplaadbeurt. Wow!

Titan M2 beveiliging

De Pixel 7A is niet alleen uitgerust met de Tensor G2, maar ook met de Titan M2-beveiligingschip. Google meent hiermee meerdere beveiligingslagen over de telefoon heen te leggen. Denk niet alleen aan gezichts- en vingerafdrukherkenning, maar ook aan een VPN van Google One. Hiermee kun je online activiteiten beschermen, ongeacht welke app of browser die je gebruikt. En Pixel wordt geleverd met minimaal 5 jaar aan beveiligingsupdates, dus dat is een flinke tijd waarin die beveiliging wordt gegarandeerd.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Google Pixel 7A is te koop voor 509 euro in de kleuren ‘Sea’, ‘Charcoal’, en ‘Snow’. Het is per direct verkrijgbaar bij Coolblue, BelSimpel en de G Store. Bij laatstgenoemde kun je ook kiezen voor de variant in ‘Coral’ kleur. En ten slotte: voor 34,99 koop je de bijpassende case erbij.

Ook nieuw: de Google Pixel Tablet

Vanaf 20 juni kun je ook een nieuw Google tablet in de schappen verwachten. De zogenoemde ‘Pixel Tablet’ komt in twee uitvoeringen: de 128GB versie en de 256GB variant. Dit tablet is met name bedoelt voor ’thuis- gebruik’. Dus op de bank, aan tafel, tijdens het koken. Met een lekker filmpje/muziekje erbij, of om een recept te kunnen volgen. Ook noemenswaardig: dit is het eerste tablet met een ingebouwde Chromecast, dus geen gedoe met dongels of andere aansluitmoeilijkheden. En ten slotte moet je de Pixel Tablet ook echt zien als een controle paneel om alle smart home-apparaten in jouw huis aan te sturen.

Bij aanschaf van de Pixel Tablet ontvang je er direct een dock bij waarmee je het tablet kunt opladen, en het is bovendien een handige standaard, bijvoorbeeld tijdens het koken. De goedkoopste Tablet+Dock variant schaf je aan voor 679 euro, voor die andere leg je 100 euro extra neer.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.