GoPro HERO4
GoPro HERO4

GoPro or no Go, zijn er alternatieven?

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Tijd om na te denken over hoe je deze actieve vakantie op beeld gaat vast leggen. Laat GoPro nou toevallig de release van een nieuwe action cam hebben aangekondigd, de GoPro HERO4. Verkrijgbaar in een Black en Silver editie en aldus GoPro de meest geavanceerde GoPro tot nu toe.

Wat is er zo geavanceerd aan deze GoPro HER04? Een aantal zaken. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een touchscreen, zijn in staat om 12 megapixel still images vast te leggen tijdens het filmen, zijn waterproof tot 40 meter diepte en hebben onder andere ingebouwde wifi en bluetooth. En oh ja, de Black edition filmt ook nog eens in 4K High-Definition oftewel ultra hd. Nice! Het prijskaartje dat aan de meest geavanceerde GoPro’s hangt is niet mis. De Silver edition kost 380 euro en de Black edition 480 euro. Auw! Speciaal voor jullie hier dus een aantal goedkopere alternatieven.

Sony
De Sony Action Cam AS100VR filmt in full hd en heeft de mogelijkheid om tijdens het filmen still images vast te leggen met 13,5 megapixel. De camera kan helaas niet onder water, maar is wel spatwaterdicht. Sony heeft zich vooral gericht op de beeldstabilisatie. Zo lijk je toch wat minder te trillen als je op die zwarte piste staat. Bij het afdalen van die piste kun je overigens dankzij de ingebouwde GPS ook je snelheid meten. Wel zo leuk! De camera is verkrijgbaar vanaf ongeveer 280 euro.

iON
De iON AIR PRO 3 weegt slechts 142 gram en beschikt net als de GoPro over ingebouwde wifi. De iON is een goede Action Cam voor de sociale actievelingen onder ons. Met de iON app voor je smartphone kun je namelijk direct bestanden uploaden naar je favoriete social media. Wat ook heel handig is, is de ontvangst van 8GB gratis cloud storage bij aankoop van de cam. Echt veel lager is de prijs helaas niet. De camera is verkrijgbaar vanaf 350 euro.

Contour
De Contour Roam 3 is een hd lichtgewicht camera waar je tot ongeveer 3,5 uur mee kunt filmen en zonder casing waterdicht is tot aan 9 meter diepte. Verkrijgbaar in leuke verschillende kleuren voor ook een leuk prijsje, circa 200 euro.

Camsports
De Evo van Camsports is misschien wel de kleinste full hd action cam in dit lijstje. De Cam is 78 mm lang, 21 mm breed en weegt slechts 49 gram (inclusief batterij). Nadeel is wel dat de batterij slechts 55 minuten mee gaat. Maar goed hoelang duurt een bungee jump nou? Verkrijgbaar vanaf 150 euro.

Toshiba
De Camileo X-sports Action Cam van Toshiba wordt geleverd met een behuizing die waterdicht is tot wel 60 meter diep en is schokbestendig tot een hoogte van 1,5 meter. Via een meegeleverde polsafstandsbediening is de cam makkelijk te besturen. Deze besturing is ook mogelijk via een speciale app voor je tablet of smartphone. Gelijk je filmpjes en foto’s uploaden naar social media is door de app ook mogelijk. Naast de polsafstandsbediening wordt de Cam ook geleverd met statief en surfplankbevestiging. Gezien al die extra accessoires is de prijs van 250 euro zeer goed te noemen.

Polaroid
Oké de Polaroid Cube is niet helemaal vergelijkbaar, maar zo de moeite waard om te noemen! Deze ow zo schattige lifestyle action camera van Polaroid is een klein kubusje van 3,5 cm. Het blokje met rubberen behuizing heeft een magneetje aan de onderkant en is dus te bevestigen op elk metaal oppervlakte. De Cube is schokbestendig en waterdicht tot twee meter diepte. En heb ik al genoemd dat je tot 90 minuten kunt filmen in full hd? Nu verkrijgbaar vanaf ongeveer 75 euro. Ik zeg hebben!

Denver
Misschien niet zo’n bekend merk voor iedereen, maar toch zeker de moeite waard. Deze Denver Act-5001 lijkt zelfs op een GoPro! Voor maar 7 tientjes filmen in full hd! En hij kan nog fotograferen ook. Geschikt om onder water te filmen en wordt geleverd met verschillende accessoires. Een ideaal dingetje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.