Skyscanner wi-fi

Goedkoopste vlucht naar Londen – online vliegticket boeken (Review)

Ik heb een tripje naar Londen gepland voor binnenkort. Een cadeau voor mijn vriend, wat ik eigenlijk geheim moest houden, maar wat ik toch al heb verteld (Ik geef toe- ik ben bezweken. De voorpret was te groot). Nu had ik al een hotel geboekt, maar de vliegtickets nog niet. Op zoek dus naar de goedkoopste vlucht naar Londen. Maar, zo bleek, het ene online vliegticketkantoor is het andere niet. Benieuwd waar ik uiteindelijk voor koos? Lees dan even verder…

Allright. Even wat achtergrondinformatie bij deze zoek-boek-en-plan-actie. Ik heb in de laatste week van januari naar tickets gezocht om op reis te gaan in april/mei. Scherper dan dat ga ik er niet op in, omdat er meer mensen meelezen (zie dat als: van die fantastisch, slimme, attente medemensen die denken dat jouw spulletjes ook die van hen zijn) De vlucht moet gaan van Amsterdam-Heathrow of Dusseldorf-Heathrow. En wel op dergelijke tijden dat ik ook echt iets aan mijn dag heb. Goed, ready for take-off!

Allereerst dacht ik: geen gezeur, niet teveel gedoe. Op de één of andere manier spookte ‘Vliegtickets.nl’ door mijn hoofd, dus je raadt wel waar ik naartoe ging. De website oogt clean, heeft een duidelijke flow naar de actie: het boeken van je trip. Heenreis, eventuele terugvlucht, aantal personen en gaan met die banaan. Niet teveel poespas. In een redelijk overzichtelijk schema zie je welke tickets het goedkoopst worden aangeboden op Vliegtickets.nl. Het is zelfs mogelijk te spelen met de vliegtijden. Al met al valt de prijs van 225 euro me nog flink tegen. Ik bedoel; een vliegreis naar Toscane is goedkoper.

Omdat ik geen zin heb om langer te zoeken, besluit ik akkoord te gaan met de voorgestelde prijs. Naar het afrekenen dan maar. Ehhh… wil ik met bagage vliegen, dan kost me dit vier tientjes extra. Nou nee, dank je. Verzekering? Heb ik al. Kom op, ik wil naar de echte kassa. – Oei – Daar aangekomen, moet ik nog twintig euro extra betalen aan administratiekosten. Gadver. Bijna 250 euro leg ik neer voor een vlucht van Amsterdam naar Londen (Heatrow). Een rib uit mijn lijf, maar dan moet het ook goed zijn.

Helaas, pindakaas. Dus niet. Een dag later krijg ik een mail van ene Syreetha dat Vliegtickets.nl de bestelling niet goed heeft kunnen verwerken. Het geld wordt daarentegen wél afgeschreven. Say wuttt?! Mijn investering zou z.s.m. weer teruggestort worden. Well… lekker dan.
Dus… ik zit inmiddels niet meer met een dure vlucht, maar ik maak me wel zorgen of ik straks nog meer moet betalen (ik veronderstel dat Vliegtickets.nl me de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft geboden, daar adverteren ze immers mee) Is er nog wel een (betaalbare) vlucht te vinden? Krijg ik mijn geld nog wel terug?

Ik besluit een paar dagen later een nieuwe poging te doen. Het verschil: deze raadpleeg ik wel meerdere bronnen. Op Twitter vraag ik of iemand een goed alternatief heeft voor Vliegtickets.nl. En ja – met succes!

    • @Gijsettes reageert: Ryanair? Clubs als Vliegtickets en Tix rekenen volgens mij boekingskosten die relatief hoog zijn bij zulke korte vluchten. – daar ben ik achter gekomen ja. Bah. Ryanair vliegt helaas niet op het traject dat ik voor ogen heb. Helaas, anders was het zeker een optie geweest.

 

    • @Asinnema zegt: met de trein 😉 Vliegtickets pakte voor mij extra voordelig uit naar Mexico toen ik vloog van Brussel en terug aankwam op Ddorf! – ik heb even gecheckt en ik kom op ongeveer net zo’n prijs uit als met vliegen via Vliegtickets.nl. Met als grote verschil dat ik dan minimaal 4,5 uur onderweg ben. Hmmm… iets teveel van het goede.

 

    • @Wilcohhh beveelt aan: probeer de app van Skyscanner eens. – gedaan. En daar komt een mirakel mooie prijs uit. 50 euro onder het oorspronkelijke bedrag. Snel geboekt dus maar!

 

  • @Michelbrinkhuis zegt nog: google.com/flight sus ook wel het proberen waard. Werkt heel snel en doorzoekt veel maatschappijen. – voor de vorm nog even gedaan ook al had ik mijn actie al afgerond. Werkt inderdaad erg snel, maar kom weer rond de 250 euro uit.

Dus Vliegtickets.nl. Het spijt me te zeggen dat ik een ontevreden klant ben. Jullie website ziet er clean uit, werkt prima en blijkbaar hebben jullie een pakkende (radio)slogan. Maar als echte prijsvergelijker zouden jullie best scherper op de prijs mogen zitten. Dat het systeem niet naar behoren werkt, vind ik al een dikke, vette min, maar daar kan ik nog enigszins begrip voor opbrengen. Wat ik niet wil begrijpen (want dat is het, ik wil het gewoon echt niet) is dat jullie wel het geld van mijn rekening kunnen afschrijven. Zonder pardon. En dat dan later wel weer een keertje terugstorten. Nee hoor. Onbegrijpelijk. Mijn vlucht naar Londen heb ik niet weer bij jullie geboekt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.