In eerste instantie leek ze niet zoveel te hebben met ‘het tech wereldje’, maar bij toeval kwam ze een inspirerende video tegen die haar anders deed besluiten. Inmiddels zet zij zich zelf in om meer Girls in Tech te helpen. Hoe ze dat doet..? Check het in de video.

“Toen ik klein was, dacht ik dat tech echt iets was voor jongens, dat het moeilijk was. Het zag er altijd zo ingewikkeld uit. […] Als ik vriendinnen vertel dat ik developer ben, houden zij zich afzijdig.” Lieke vindt het daarom leuk en uitdagend om te laten zien dat het hartstikke leuk is. “Het is eigenlijk een magische wereld waarin je kunt bouwen wat je wilt.”

Lieke heeft het trouwens op eigen houtje ver weten te schoppen: inmiddels is ze Community Manager Europe bij GitHub. Toch zegt ze: “Vrouwelijke rolmodellen vind ik heel erg belangrijk, want die heb ik als klein meisje nooit gehad. Ik kan me in ieder geval niemand bedenken die ik toen zag als een leuke vrouw in de IT. Door die rolmodellen hoop ik dat vrouwen en meisjes denken: aah, hartstikke leuk.”

Dit artikel is onderdeel van een reeks over Campus Party. Wil je ook naar dit grootste tech festival van de wereld? Koop dan snel je kaartje én vergeet deze actiecodes daarbij niet: PDBa29CPEU2016 voor een dagticket — €10,- i.p.v. €15,- OF C25d8CPEU2016 voor een 5-daags Campuseros ticket — €123,75 i.p.v. €165,-

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.