vrouw-in-wit-overhemd-met-zilveren-macbook

Gezocht: vrouwen met een toffe baan in de tech

Natuurlijk weten we dat er heel veel vrouwen zijn met toffe banen in de tech: we spreken ze zelfs al jaren. Plus, zonder die vrouwen zou TechGirl nooit bestaan. Omdat we weer volop bezig zijn met onze rubriek TechGirl van de Week zijn we op zoek naar vrouwen die in de tech werken. En dat is in de breedste zin van het woord.

Je hoeft geen Dalai Lama-achtige inspirerende quotes te kunnen zeggen, elke dag 8 uur achter de computer te spenderen of Pi te weten op 100 cijfers na de komma. Als je een vrouw bent die in de tech werkt, of een vrouw kent die dat doet, dan is onze interesse al gewekt. We willen graag samen met jou (of haar) laten zien hoe veelzijdig technologiebanen zijn en vooral: wat drijft hen om voor zo’n baan te kiezen. Als ZZP’er, in loondienst, als vrijwilligerswerk, dat maakt niet uit.

Heette het niet TechGirl van de Maand?

Zeker, de rubriek TechGirl van de Maand is echter omgevormd tot TechGirl van de Week. Er is geen verkiezing meer waarin we één vrouw van die maand extra in het zonnetje zetten: we gebruiken die verkiezingsweek liever om nóg een vrouw in de tech te spreken en onze lezers ervan te laten meegenieten. Wie weet wie er geïnspireerd raakt door dat interview, misschien wel de nieuwe Elon Musk of Steve Jobs. Bovendien vinden we dat alle vrouwen in de tech evenveel lof verdienen: dan is 12 per jaar natuurlijk veel te weinig. TechGirl van de Week dus.

Ik wil wel meedoen, maar twijfel nog

TechGirl van de Week is een rubriek waarin we niet zelf het woord voeren, want dat laten we liever over aan dames die ons meer kunnen leren. We zijn benieuwd naar wat je doet, wat je drijft, maar ook waar je tegenaan loopt, welke successen je hebt gehad en wat je hoopt voor de toekomst. Het hoeft zeker niet te gaan over jouw rol als vrouw in de tech: het gaat vooral om jou in de tech. 

Oke, maar hoe werkt het dan?

Het interview neemt ongeveer een half uur in beslag en wordt gehouden via Google Meet. Je krijgt het interview te lezen voordat het live gaat en krijgt dan ook de mogelijkheid om er feitelijke onjuistheden uit te halen. Het is leuk als je een foto van jezelf hebt om erbij te plaatsen, maar als je dat niet wil, dan lossen we dat anders op. Kortom, het is hartstikke laagdrempelig en een mooie kans om samen te zorgen dat meer vrouwen zo’n toffe baan gaan doen. 

Ken of ben je iemand die daar wel oren naar heeft? Leuk! Mail ons op info@techgirl.nl. We horen je verhaal graag.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.