TechGirl test: Veilig van Huis Woonverzekering

Getest: het slimme ANWB Veilig van Huis pakket

In april introduceerde ANWB een pakket vol met slimme tech om je huis beter te beveiligen. Via een app kun je 24/7 je huis in de gaten houden én krijg je pushmeldingen als er iets aan de hand is. Dit hoort bij hun Veilig van Huis Woonverzekering en ik mocht ’t systeem voor TechGirl testen. Zo gezegd, zo gedaan. In dit artikel lees je over de inhoud van het pakket, de bijbehorende verzekering, de installatie en het gebruikersgemak. En natuurlijk m’n oordeel: is het wat? 

What’s in the box

Als liefhebber van tech in huis – en met name tech die ’t leven makkelijker maakt – keek ik erg uit naar het testen van dit pakket. Dus toen het pakketje kwam – inclusief monteur, daar leg ik zo wat over uit – voelde ik me net een klein kind bij het uitpakken. Dit zit er in het ANWB Veilig van Huis pakket:

  • Full HD (1080p) beveilingscamera, inclusief nachtvisie
  • Rookmelder
  • Bewegingssensoren (2x)
  • Watersensoren (2x)
  • WiFi-Hub
  • Stickers
  • Lijm

Installatie

Bij het pakket en de verzekering hoort een gratis installatie (t.w.v. 75,-) door een monteur. En da’s heel fijn! De monteur die bij mij kwam installeren ging eerst met mij m’n huis door om te kijken waar de ‘zwakke plekken’ zitten. Punten in je huis die bijvoorbeeld lekkage- of inbraakgevoelig zijn. Samen spreek je af hoe je het systeem in wil richten en waar de camera komt, waar de sensoren komen en waar je de rookmelder wil hebben. In totaal duurde de installatie nog geen uurtje, en dat was inclusief een kopje koffie tussendoor. Snel geregeld dus! Ik moet zeggen dat ik wel vooraf al ongeveer had bedacht waar ik de camera en de sensoren wilde hebben.

De WiFi-Hub wordt direct aangesloten op je router. Deze heeft een stroompunt nodig en een directe verbinding met je router. De UTP kabel zit bij het pakket in. De camera, die overigens alleen voor binnenshuis geschikt is, heeft ook een stroompunt nodig. Je kan ‘m ophangen of neerzetten.

Gebruikersgemak

Via de app kun je anderen, bijvoorbeeld je medebewoners, toegang geven. Zij kunnen dan ook het systeem in- en uitschakelen en meekijken.

MobileMobile

De camera en sensoren zijn allemaal verbonden via een app. Als er waterschade, rookvorming of mogelijke inbraak wordt gesignaleerd, ontvang je hiervan direct melding via de app. Video’s die worden gemaakt (van de gedetecteerde beweging) worden 14 dagen opgeslagen in de cloud. Je kan ze ook downloaden naar je telefoon.

Privacy

Over het algemeen richt je de camera nooit op plekken in je huis die je niet 24/7 in beeld wil hebben, bijv. de slaapkamer, badkamer of misschien wel de bank in je woonkamer. Het systeem is veilig en alleen jij hebt via de app toegang tot de beelden, maar in the end blijft het online tech en alles valt te hacken.

Prijs

Het Veilig van Huis pakket kost 12,50 euro in de maand, bovenop de premie van je woonverzekering. Daar heb je alles uit het pakket voor, 24/7 ANWB Service en hulp bij schade.

Conclusie

Ik vind ’t ANWB Veilig van Huis pakket een hele mooie toevoeging aan je (slimme) huis. Het zorgt voor veiligheid (alleen al op gevoel) en het werkt goed en snel. De camera die erbij zit is van uitstekende kwaliteit, ook in de nachtmodus. Ook werkt het systeem met geofencing, waardoor wordt herkent wanneer je thuis komt of weggaat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.