camping

Lastig! De ANWB Camping App bestaat niet meer

De ANWB is een fascinerende organisatie. Iedereen heeft er een andere band mee. De één kent het vooral van fietsknooppunten, de ander van zijn autorijles of die keer dat ze panne had. En natuurlijk mogen we de ANWB-koppels niet vergeten die allebei dezelfde Human Nature-jas dragen. Maar ANWB doet ook een heleboel met kamperen. Of tenminste: deed. De ANWB Camping App bestaat namelijk niet meer. Wat nu?

Wat een pech: ANWB Camping App weg!

Voor iemand die minstens 24 uur van tevoren wil weten waar ze de volgende nacht slaapt, was de ANWB Camping App misschien iets minder relevant. Aan de andere kant: je kon zo met je telefoon heel makkelijk zoeken op welke camping je wilde gaan staan in de zomervakantie. Dus ook als dat lang van tevoren was. Er stonden meer dan 8.000 campings in de app in 27 verschillende landen in Europa. Hartstikke handig. Hoe ga je nu de camping van je dromen vinden?

De camping-website van ANWB

Ben je erg verknocht aan het advies van de Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond, dan kun je al die campings die je anders in de app kon vinden, gewoon tegenkomen op de speciale ANWB Camping-website. Bij elke camping wordt aangegeven of het een grote of een kleine variant is, of deze handig is voor onderweg en voor families, en uiteraard wat het kost om er met een tentje of een caravan te staan (per week). Ook staat het ANWB-inspectiecijfer erbij (weergeven in sterren) en de beoordeling van kampeerders die er al zijn geweest. Erg handig, overzichtelijk en aantrekkelijk. Zelfs ik krijg zin om een tent te kopen en op pad te gaan!

ADAC Camping Stellplatz

Het is een dure app, want hij kost je 9 euro, maar daarvoor krijg je wel de meest uitgebreide app vol met actuele informatie over gigantisch veel campings door heel Europa. Er is wel nog een nadeel: het is Duits. Dat betekent enerzijds dat het een zeer goed gestructureerde app is, maar ook dat de taal Duits blijft. Lang leve Google Translate en het zeer enthousiaste gebruik van icoontjes binnen deze app. Je kunt de ADAC Camping Stellplatz app hier downloaden.

Park4Night

Als je vooral van het camperleven bent, dan is Park4Night een app die absoluut op je telefoon thuishoort. Toch kun je hem ook goed gebruiken als je gewoon onderweg bent naar een camping of wel met een tent op pad bent. Je ziet er bijvoorbeeld ook rustplaatsen en parkeerplaatsen in, mocht je al te lang achter het stuur zitten. Deze app gaat ook buiten Europa, maar werkt wel het beste binnen ons werelddeel. (Park4Night iOS of Android)

Archiescampings

Archiescampings is eigenlijk een soort ANWB Camping App, maar dan wel-bestaand en heeft hij geen beoordelingen van de ANWB erbij staan. Je kunt uit de giga-database campings kiezen die je ook offline kunt opslaan. Maar vooral is de veelheid aan filters zeer welkom. Bovendien kun je met een druk op de knop meteen naar de gekozen camping navigeren, zodat je niet per ongeluk naar een camping met dezelfde naam in Italië rijdt in plaats van Spanje. (Let op: ouderwetse look van de site)

Buen viaje! Of dus: Buon viaggio!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.