Getest: de Meater+ slimme draadloze vleesthermometer

Getest: de Meater+ slimme draadloze vleesthermometer

Bij TechGirl hebben we de Meater+ getest. De Meater+ is een slimme draadloze vleesthermometer voor bijvoorbeeld de barbecue of voor in de oven. Hoe de Meater+ bij ons uit de test komt? Je leest ’t hier!

De Meater+ claimt ’s werelds beste en volledige draadloze slimme vleesthermometer te zijn. En da’s nogal een claim, dus erg fijn dat we ’t zelf kunnen testen 😉

Nu ben ik zelf niet van het barbecuen (en heel eerlijk gezegd ben ik ook niet van het vlees), maar mijn vriend is absoluut een barbecue-lover en hij heeft deze gadget dan ook met liefde getest. Momenteel gebruiken we een relatief simpele, maar succesvolle gadget, om bij het barbecuen de kerntemperatuur en de omgevingstemperatuur te monitoren. Eentje die (net als de Meater+) werkt met een app en met een probe. Mooi vergelijkingsmateriaal dus: een reguliere vleesthermometer (met draad en bluetoothverbinding) versus de Meater+! We hebben de Meater+ getest in een reguliere oven (Samsung Dual Cook) en op een Bastard barbecue.

Één draadloos device voor kern- én omgevingstemperatuur

Goed, ik begin meteen bij de probe. Want waar de Meater+ meteen al een streepje voor heeft is dat ’t één volledig device is die zowel de kerntemperatuur van ’t vlees meet, als de omgevingstemperatuur van de barbecue. Je hebt dus niet meerdere probes nodig om zowel de kerntemperatuur als de omgevingstemperatuur op te meten. De punt, die je dus in het vlees steekt, meet de kerntemperatuur en het uiteinde meet de omgevingstemperatuur. De Meater+ is strak en mooi afgewerkt.

Waar de Meater+ ook een streepje voor heeft is ’t feit dat het een draadloze vleesthermometer is. Geen gedoe meer met draadjes die je overal vanonder je barbecue uit ziet komen. Met een bereik van 50 meter kun je dus wel even weglopen, hoewel de liefhebber dat niet gauw doet (want het is toch leuker om bij je gerecht te blijven, al dan niet met een biertje in je hand). De gegevens van de Meater+ worden per bluetooth-technologie verzonden en kun je uitlezen met de handige Meater+ app (AndroidiOS).

Een nadeel van de probe is dat ‘ie wel wat dikker is, en dus (helaas) een groter gat achterlaat in je vlees. Ook moet je ‘m vrij diep in je vlees steken (tot aan de aangegeven inkeping), waardoor je dus bij dunnere stukken vlees niet helemaal weg zal komen.

De Meater+ app getest

We hebben de app getest op een iPhone, maar zoals ik hierboven al aangaf is ‘ie er natuurlijk ook voor de Android.

Een pluspunt is het gebruiksgemak van de app! De (Nederlandstalige) app adviseert je namelijk hoe je je gerecht ’t beste kunt bereiden. Wij kozen bij de test voor een (simpele) gehaktbal, waarbij je vooraf in de app kan meegeven hoe ‘ie bereidt moet worden (van rare tot well done). Ook zal deze het bereidingsproces blijven monitoren en je tussentijds adviseren, als dat nodig is. Je ziet in één oogopslag de kerntemperatuur en de omgevingstemperatuur. Als je temperatuur boven of onder een bepaald punt komt (afhankelijk van je gerecht) zal de app een melding geven, zodat je de temperatuur van je barbecue kan bijsturen. Als je gerecht af is, zal de app je een melding sturen dat ‘ie klaar is om te rusten, inclusief advies over de rusttijd. Ook geeft de app een melding als de rusttijd is verstreken (en je gerecht dus echt klaar is).

Automatisch opladen wanneer je ‘m niet gebruikt

Goed, nog even terug naar hoe de Meater+ wordt geleverd. Hij zit verpakt in een prachtig houten doosje, met aan de achterkant magneetjes (zodat je ’t doosje ook ergens kan ophangen). Een soort ‘basisstation’, strak afgewerkt en voorzien van een oplaadfunctie. Aan de achterkant gaat één AAA-batterij mee, en die zorgt ervoor dat – elke keer als jij je Meater+ terug in ’t doosje doet – hij wordt opgeladen. Volledig opgeladen zal de Meater+ zo’n 20 uur mee gaan. Wij hebben ‘m nog niet hoeven opladen, maar zijn er ook nog geen 20 uur actief mee geweest.

Conclusie

De conclusie? Het design is werkelijk waar prachtig! De Meater+ zit in een doosje dat tegelijkertijd dient als oplader en is snel en simpel in gebruik. Het is één draadloos device, dat zowel je kerntemperatuur als omgevingstemperatuur opmeet. De app is Nederlandstalig en kent een grote database aan gerechten en adviezen voor je vlees en vis. Het nadeel is dat de probe vrij groot is (en dus grotere gaten achterlaat in je product). Daarnaast moet de probe moet wat ‘dieper’ in je vlees, dus dat werkt mogelijk niet bij dunnere stukken vlees. Al met al is het een leuke gadget voor zowel de hobby-barbecuer als de ervaren barbecuer!

Je koopt de Meater+ draadloze vleesthermometer voor 114,95 via Bol.com.

Getest: de Meater+ slimme draadloze vleesthermometer
Voordelen
Het design is werkelijk waar prachtig!
De Meater+ zit in een doosje dat tegelijkertijd dient als oplader
Snel en simpel in gebruik
Leest zowel kerntemperatuur als omgevingstemperatuur
Nederlandstalige app (incl. grote database aan gerechten en adviezen)
Draadloos werkt top!
Nadelen
De probe is vrij groot (en laat dus grotere gaten achter in je product)
De probe moet wat 'dieper' in je vlees, dus dat werkt mogelijk niet bij dunnere stukken vlees
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.