mensen die aan een tafel samen het eten en drinken zijn

Geen zin om te verrekenen? Tikkie gaat je helpen!

‘Stuur je een Tikkie?’ Niemand kijkt tegenwoordig raar op als je ergens hebt gegeten en je tafelgenoot betaalt de rekening. Ook voor etentjes met groepen is Tikkie ideaal: je berekent hoeveel iedereen moet betalen, stuurt een Tikkie via je telefoon en voor je het weet, staat het geld op je rekening. Binnenkort wordt Tikkie nog makkelijker in gebruik: de app gaat een functie introduceren om betalingen in groepen te verrekenen.

Een spoedcursusje Tikkie

Een spoedcursusje voor wie Tikkie nog niet kent. Tikkie is een mobiele betaaldienst van ABN-Amro. De app is gratis te downloaden en ook te gebruiken als je bij een andere bank zit. Bij het downloaden van de app vul je je naam, telefoonnummer en bankrekeningnummer in. Stel, je gaat een uitgave doen of hebt er een gedaan waar een ander ook aan mee moet betalen. Je kunt die ander via de app een berichtje sturen: een Tikkie.

Denk aan het kopen van een bloemetje voor een zieke collega, het splitten van de rekening na een avondje stappen of het vooruitbetalen van de tickets voor een concert. De ontvanger van het Tikkie kan vervolgens, door op de link in het bericht te klikken, via internetbankieren binnen een handomdraai het bedrag overmaken. Easy does it!

Tikkie bestaat al ruim acht jaar en evenzoveel gebruikers. In miljoenen welteverstaan! Althans, waarschijnlijk hebben acht miljoen personen de app geïnstalleerd. Het aantal actieve gebruikers is vermoedelijk lager. In Nederland maakt het grootste deel van de smartphones gebruik van het besturingssysteem Android. Uit de Google Play Store, de app van Android waar vanuit je apps kunt downloaden, is Tikkie sinds de lancering in 2016 één tot vijf miljoen keer gedownload.

What’s new?

Tikkie is een groot succes onder de gebruikers en komt nu met een nieuwe functie. Deze functie zou gebruikers nog meer moet binden aan de app. De naam is niet moeilijk te onthouden: ‘Groepie’ is te vinden als je de app updatet (versie 5.0 van Tikkie). Voorwaarde voor het gebruik van de app is dat iedereen de update heeft geïnstalleerd.

Als de functie eenmaal in je app staat, is het gebruiken ervan een eitje. Kies voor ‘Groepie’ en nodig je vrienden uit waarmee je uitgaven wilt bijhouden. Dat doe je via WhatsApp of via e-mail. Vergeet iemand om mee te doen aan ‘Groepie’? Dan kun je vrienden ook handmatig aan je ‘Groepie’ voegen. Deze vrienden kunnen alleen zelf geen uitgaven toevoegen of veranderen. Dit moeten anderen voor hen doen. Zo kan iedereen direct aan de slag met het toevoegen en verdelen van uitgaven.

Vervolgens komt het verrekenen. Tikkie zelf berekent wat de tussenstand is, dus wie nog welk bedrag aan wie moet betalen zodat er een eerlijke verdeling van het totaalbedrag komt. Door op de knop Tussenstand te klikken, kun je direct een Tikkie sturen door op een of meerdere namen te tikken. Wil je met maar één vriend een bedrag verrekenen? Dat is geen probleem. Vervolgens wordt de tussenstand bijgewerkt en kun je weer uitgaven toevoegen, verdelen en verrekenen.

Ben je klaar met je ‘Groepie’? Je kunt eruit stappen, maar dan moet je in de tussenstand wel op nul euro staan. Verreken dus eerst de uitgaven met een Tikkie. Sta je op nul, dan kun je rechts bovenin de app op een poppetje klikken en het ‘Groepie’ verlaten door op je eigen naam te tikken. Hierna kun je het ‘Groepie’ niet meer bekijken of veranderen.

Meer over Groepie

ABN-Amro heeft een webpagina opgezet waarop je allerlei veel gestelde vragen met antwoorden kunt vinden over ‘Groepie’. Wel zo handig, als jij of je vrienden graag meer willen weten over deze nieuwe functie. Denk aan vragen als ‘Hoe maak ik een Groepie aan?, Hoe nodig ik vrienden uit voor mijn Groepie?, Hoe voeg ik uitgaven toe?, Waarom kan ik een uitgave niet meer veranderen wanneer iemand mijn Groepie heeft verlaten? en Ik heb meerdere betaalrekeningen toegevoegd aan Tikkie. Kan ik kiezen met welke betaalrekening ik een Groepie aanmaak?’. Deze vragen, inclusief bijbehorende antwoorden, komen stuk voor stuk aan bod.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.