Hoewel de meeste Nederlanders Facebook, Twitter, Snapchat en/of Instagram gebruiken om anderen op de hoogte te houden van hun leven, zijn er ook wat originelere mensen die bijvoorbeeld voor Vero of Path hebben gekozen. Voor gebruikers van Path hebben we echter wat minder leuk nieuws: Path stopt.

Waar Vero werd genoemd als de nieuwe Instagram, was Path ooit de nieuwe Facebook. Het ging daarin meer op een soort Google Groups manier om groepen, in plaats van grote aantallen mensen in een keer willen bereiken. Op zich een goed idee. Ik worstel er bijvoorbeeld best regelmatig mee: er is een kantoor-Jenny, een videogamejournalist Jenny, een TechGirl Jenny en dan ook nog privé-Jenny, hoewel dat een beetje fouter klinkt dan de bedoeling is.

Een afgebakend publiek

In ieder geval is het fijn om je boodschap wat gerichter naar bepaalde mensen te sturen. Mijn kantoorcollega’s zitten niet te wachten op mijn review van een gadget om hun huis slimmer te maken, maar de TechGirls onder ons natuurlijk wel. Path is een app die daar beter mee om kon gaan. Maar dat is binnenkort voorbij.

Op 18 oktober wordt de stekker uit de app getrokken en de klantenservice stopt uiteindelijk op 15 november. Vanaf 1 oktober is de app niet meer te vinden in de App Store van Apple en Google Play, dus mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je nu nog snel kijken waar ik het over heb. Aan de andere kant kun je dat dus misschien beter niet doen, want je zal er niet lang van kunnen genieten als het bevalt.

Path en Facebook

Leuk detail over Path is dat het is begonnen door Dave Morin (ex-Facebook) en Shawn Fanning (ex-Napster). De twee wisten grote investeerders aan zich te binden zoals de CEO van Salesforce, Facebook’s Dustin Moskovitz en Index Ventures. Er werd maar liefst 70 miljoen dollar opgehaald om Path te gebruiken. Waarom het zo interessant was? Je kon maar een x aantal contacten hebben. Uiteindelijk had Path meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan de helft in Indonesië zat.

Maar goed, allemaal leuk en aardig, als jij helemaal dol bent op Path, dan is dit dus niet zo’n leuke tijd. Als pleister op de wond kun je hier nog een kopie van je data opvragen.

Succes in de zoektocht naar een nieuw platform, maar daar helpen we je binnenkort mee in een artikel met alternatieven voor Facebook.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.