Samsung Slim Fry review

Een oven die frituurt? Samsung Slim Fry review

Pluspunten:
Hetelucht & grill-stand
Fry-stand = minder vet
Weinig rommel of vieze lucht
Minder omdat:
Fry-stand = niet echt knapperig
Oven-stand tot 200 graden
6.7

Het nieuwe jaar is alweer even begonnen. Hoe staat het met je nieuwe voornemens? Stoppen met roken, minder drinken, meer sporten, gezonder eten? Maar gezond eten zou ook lekker moeten zijn, zou je zeggen. Samsung meent dat te kunnen met de Slim Fry. De Slim Fry is een heteluchtoven, grill, magnetron en frituur in één. Lees wat ik ervan vond in deze Samsung Slim Fry review.

Om te kunnen frituren gebruik je een speciale crust-plaat waarop je een theelepel olie giet. Je eten is op die manier veel minder vet dan als je het in een frituurpan zou bakken. Dat zou betekenen dat het ook beter geregeld is met de troep en de geur. Dus, voor mijn Foodblog Appeltje Ei ging ik met glutenvrije recepten aan de slag.

Mijn bevindingen

Het klonk me toch iets te mooi om waar te zijn. Lekkere krokante frieten maken met maar één theelepeltje olie. Ik maakte frieten van zoete aardappels (mijn lievelings!) in de Slim Fry. Voorkoken was niet nodig, maar krokant werd het niet. Ik maak deze frieten vaker, maar dan gewoon op de grillstand van mijn oven en daar ben ik toch meer over te spreken. Wil je weten hoe ik die maak? Lees dan dit recept eens.

Wel is de oven-variant iets vetter, want er gaan 2 el meer olie bij, maar de smaak is dan wel echt veel beter! Als je ovenfrieten uit de vriezer gebruikt in de Slim Fry worden ze wel een stukje krokanter. Maar deze zijn wel voorgebakken met vet.

MobileMobile

De hetelucht en grill van de Slim Fry werken daarentegen wel fijn. Hiermee heb ik wel bijna alles kunnen maken. Sommige recepten heb ik herhaald en anderen opnieuw bij elkaar verzonnen.

Kleine kanttekening is wel dat de ovenstand niet hoger kan dan 200 graden. Voor bepaalde recepten moet je oven wel echt hoger kunnen. Normaliter maak ik quiches op 220 graden. Ik heb de spinaziequiche nu op 200 graden gemaakt en ik moet zeggen dat het er echt niet minder om smaakte.

De magnetronstand heb ik 1 keer gebruikt, omdat ik niet zo’n fan ben van magnetrons. Eten opwarmen doe ik liever in een pan, of warm ik weer op in de oven op 180 graden. Maaaaar, nu ik toch een magnetron had, heb ik lekker popcorn gemaakt, filmpje aan en voetjes op de bank.

Over de Gastblogger:
Deze review werd geschreven door Mandy Woelkens uit Amsterdam. Mandy is een slimme meid die graag lekker eet én kookt. Haar lekkerste gerechtjes beschrijft ze op haar eigen Foodblog: AppeltjeEi.com – waar je allerlei recepten vindt voor glutenvrij eten. “Hoofdletter L voor Liefde en Enjoy!” – dat is haar motto!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.