Gamechangers challenges van de politie waardoor jij cybercrime leert herkennen!

Gamechangers: challenges van de politie waardoor jij cybercrime leert herkennen!

De Nederlandse politie krijgt steeds vaker te maken met cybercrime bij jongeren. Jongeren weten niet altijd wat er wel mag online en wat er niet mag. Om te voorkomen dat jongeren in de cybercrime terechtkomen en om ervoor te zorgen dat jongeren cybercrime herkennen, heeft de politie verschillende initiatieven opgezet in samenwerking met andere partijen. Eén van die initiatieven is Gamechangers.

Waarom aan de slag met cybercrime

Jongeren zijn niet alleen vaak dader wanneer het gaat om cybercrime maar ook vaak slachtoffer. Door Gamechangers te spelen leren ze meer over wat cybercrime precies is, leren ze meer over de mogelijke gevolgen van online gedrag voor henzelf en slachtoffers en krijgen ze uitleg over de mogelijke alternatieven wanneer ze in de verleiding komen om online iets te doen wat mogelijk strafbaar is.

Gamechangers zijns speciale games ontwikkeld in samenwerking met de politie die jongeren moeten helpen om uit de cybercriminaliteit te blijven. Gamechangers zijn diverse online uitdagingen waarbij jongeren cybercrime leren herkennen waardoor ze hopelijk later geen dader worden van cybercriminaliteit.

Denk bij cybercriminaliteit bijvoorbeeld aan hacken, DDos-aanvallen en andere cyberdelicten zoals phishing.

Wat is Gamechangers?

“Houd je van technologie, games én challenges? En wil jij jezelf én jouw digitale skills verbeteren en anderen verslaan? Ga jij de uitdaging aan? Dan ben jij een Gamechanger en is dit platform speciaal voor jou!

Op Gamechangers kun jij verschillende challenges doen, waarmee je jouw skills kunt verbeteren. Regelmatig komen er nieuwe challenges bij, dus kom af en toe eens kijken of er iets nieuws voor jou bij zit.

Change Your Game!

Bovenstaande aankondiging vind je op de website van Gamechangers. Vanaf de website kun je kiezen voor

Ga jij rondneuzen op de sites? Doen! Je kunt er allerlei challenges doen en zelfs prijzen winnen. Mooie bijkomstigheid: Je weet daarna veel over cybersecurity en cybercrime.

Kan iedereen Gamechangers doen?

De campagne is een initiatief van de politie. Zij voert het uit in samenwerking met Deloitte (de Hacklab challenges | Hackazone), WeFitter (de WeFitter challenge), ESL (de Gamechangers FIFA Cup) en Stichting Hack in the Class (Hack in the Class).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.