Föhnen en stijlen? Dat hoeft je haar niet te verpesten

Het wordt vaak gedacht: als je een stijltang op je haar zet of je haar even flink warm föhnt, dan lijkt het misschien even goed in model te zetten, maar eigenlijk verpest je langzamerhand je haar. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn: tech en je haar zijn niet per se een slechte combo.

Wel moet je niet alleen op tech leunen: je haar heeft ook wat liefde en verzorging nodig. Een beetje heat protection spray erin, een goed masker op zijn tijd: het kan veel betekenen voor je haar. Heb je dat masker even in gehad en mag ie eruit? Gebruik dan een shampoo zonder sulfaten en parabenen. Het belangrijkst is echter dat je niet elke dag föhnt en stijlt. Geef je haar een beetje tijd om rustig adem te halen.

Lekker woelen

Hoe zit dat eigenlijk als je in bed ligt? De een woelt zichzelf een ongeluk, de ander ligt enorm stil. Het zal je niet verbazen, maar de woelers hebben vaak ‘s ochtends wat meer tijd nodig voor hun haar dan de niet-woelers. De out-of-bed-look is er echt niet alleen voor mannen of mensen met kort haar: mensen met lange manen hebben er soms ook last van.

Wil je dat je haar minder warrig is? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een zijden kussensloop te gebruiken, want de gladde structuur is aanzienlijk beter voor je haar dan katoen of andere stoffen. Dat scheelt je ‘s ochtends niet alleen tijd, het betekent ook dat je je haar minder vaak hoeft te borstelen, iets dat ook niet bepaald fantastisch is voor je lange lokken. Je kunt trouwens naast een zijden kussensloop ook kiezen voor een sloop gemaakt van bamboe. Bamboe is veel sterker. Het ademt, is hypoallergeen en bijna zo glad als zijn zijden tegenhanger.

Luchtbevochtiger

Er is echter nog meer wat je voor je haar kunt doen als je slaapt. Je kunt een luchtbevochtiger in je kamer zetten. Hiermee regel je niet alleen een betere luchtkwaliteit in je kamer, maar je haar wordt er ook heel blij van als het niet te stellen heeft met een constante warme, droge lucht. Zo’n luchtbevochtiger kan vrij goedkoop: voor een paar tientjes heb je er al één, al kun je er ook makkelijk meer dan 500 euro uitgeven als je voor een dure Dyson gaat (die overigens wel meteen meer doet dan alleen bevochtigen).

MobileMobile

Kortom, je kunt in de nacht vanalles doen voor je haar, wat eigenlijk helemaal niet zoveel moeite kost. En, wat je wel weer veel moeite scheelt als je ‘s ochtends uit je bed stapt en in de spiegel kijkt.

Dit artikel is samen met Hairlust geschreven.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.