32c3

FBI bespot door Sony Hackers

Sony gehackt, de FBI meteen ingeschakeld. Laatstgenoemde doet momenteel grondig onderzoek, ondanks het opeisen van de verantwoordelijkheid door de Guardians of Peace. De Sony Hackers gaan zelfs een stapje verder en maken de FBI nu ook belachelijk.

In een nieuwe boodschap verkondigen de Hackers: “Het resultaat van onderzoek door FBI is zo geweldig dat je met je eigen ogen had kunnen zien wat we deden”. In slecht Engels gaan zij verder: “We feliciteren je succes. FBI is de BESTE ter wereld.” Een video met de titel ‘You are an idiot’ is daarbij toegevoegd.

Even terug in de tijd…

De hack zorgde ervoor dat computers van duizenden Sony medewerkers ontoegankelijk waren. Gegevens waren gewist. Daarnaast stalen en publiceerden de Sony Hackers data van 47.000 Sony-medewerkers en voormalige medewerkers, waaronder salarisgegevens.

De FBI onderzoekt de hack en voert een technische analyse uit van de malware. Hieruit komt naar voren dat de malware dezelfde regels code bevat als andere software, die Noord-Korea eerder gebruikte. Als extra bewijs constateerde de FBI dat de malware dezelfde infrastructuur gebruikt die eerder werden ingezet bij Koreaanse aanvallen. Ook de ip-adressen in de code komen overeen met Koreaanse adressen. Zijn de Sony Hackers Koreaans?

President Barack Obama liet tijdens een persconferentie weten dat de Verenigde Staten de aanval ‘proportioneel’ zullen beantwoorden. Hoe en wanneer dat gebeurt, is niet bekend. Dit roept uiteraard wel vragen op. Ook binnen Nederland, want hoe moet er omgegaan worden met vrijheid van meningsuiting? Moeten we ons laten intimideren door cyberpesten en eraan toegeven?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.