Facebook is nog druk aan het herstellen van de #DeleteFacebook-beweging en lijkt in een soort paniekvoetbal steeds met allemaal nieuwe regels en opties te komen. Nu zijn dat meestal wel goede dingen gelukkig, zoals de aangekondigde mogelijkheid om chatberichten in Facebook Messenger te deleten. Er zit echter een addertje onder het gras.

Berichten verwijderen

Fijn dat het bestaat, de mogelijkheid om in Whatsapp een bericht te verwijderen. Meestal word je door je vrienden alsnog op het matje geroepen omdat ze ook zien dat je het hebt weggehaald, maar waarschijnlijk kunnen grote problemen wel sneller uit de weg worden geruimd dankzij de mogelijkheid. Die verkeerd gestuurde app over je baas naar je baas sturen, dat is iets minder dramatisch geworden.

Facebook komt ook met zo’n optie, wat natuurlijk zeer welkom is. Maar dat addertje in het gras kan nog wel eens uitgroeien tot een boa constrictor als de media er te veel mee aan de haal gaan. Dat addertje komt in de vorm van een scheiding tussen de topmannen en de gewone gebruikers. De optie om je Messenger-berichten te verwijderen is namelijk nog niet beschikbaar voor de gemiddelde gebruiker.

Zuckerberg eerst

Echter zijn Mark Zuckerberg en zijn vrienden bij Facebook zelf wel al berichten aan het verwijderen. Gebruikers zien dit als een vertrouwenskwestie die door Facebook op een slappe manier wordt doorgevoerd. Facebook zelf geeft namelijk aan dat ze simpelweg de retentieperiode voor Mark’s Messenger-berichten heeft aangepast en dat ze dit volledig legaal heeft gedaan.

Toch is Facebook niet heel zeker van haar zaak, want het heeft in een later bericht aangegeven dat ze de optie voor iedereen wil doorvoeren. Facebook geeft aan dat ze dat eerder had moeten doen en dat ze spijt heeft dat dit niet is gebeurd. Het is dus een beetje een raar verhaal; krijgen we die optie nou alleen maar omdat Mark Zuckerberg hem nodig had om zijn straatje schoon te vegen?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.