In China gebruiken een heleboel mensen TikTok. Dat is een app waarmee je video’s kunt maken met soundtracks. Facebook aapt graag dingen na, om er vervolgens zelf een boel aan te verdienen. Nu ook, want het introduceert lipsync-app Lasso.

Lasso is een app die je kunt downloaden op je iOS- of Android-apparaat en waarmee je grappige lipsync-video’s kunt maken. Die video’s zijn natuurlijk geweldig om te delen, en dat is ook precies wat Facebook wil dat je ermee doet.

Vijftien seconden

Je videootje mag 15 seconden lang zijn en je moet hem live schieten, dus je kunt niet die ene video gebruiken die je al had en die je elke keer weer in je broek doet piesen van het lachen. Dat is jammer, maar er zijn ongetwijfeld genoeg live-momenten vast te leggen die idioot genoeg zijn.

Het is ook de bedoeling dat het een soort social network op zich is. Dus je krijgt steeds video’s aangeboden die bij je passen, en er is een mogelijkheid om op hashtags te zoeken. Handig als je bijvoorbeeld een event verslaat, hoewel je je kunt afvragen hoe vaak lipsyncen of muziekvideo’s daar nou echt gepast zijn.

Heel veel muziek

Als je van muziek houdt, is het in ieder geval wel iets om te proberen, want er zijn miljoenen populaire tracks te kiezen. Het ziet er lekker druk uit en is daarmee zeer geschikt voor tieners. Waarschijnlijk is dat ook een van de redenen dat Lasso een aparte app is: Facebook wil die doelgroep die al jaren pijnlijk wegblijft van Facebook weer terughebben.

Wat we nog wel missen in deze app, dat zijn gekke filters. Vreemd dat Facebook, dat eerder al Snapchat aan het kopiëren was, er niet aan heeft gedacht daar ook iets mee te doen. Slowmotion en fast forward kan wel.

We moeten in Europa waarschijnlijk nog wel een tijdje wachten op Lasso: de app is nu alleen uit in Amerika.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.