apps voor op reis

Even wegdromen met onze top 5 reisinspiratie

Nu al mijn collega’s terugkomen van hun vakanties begint het bij mij extra te kriebelen. Ik ga eind september naar Peru, dus ik struin al maanden het hele internet af naar reisinspiratie. En ik voeg meteen ook maar wat nieuwe droomplekken aan mijn bucketlist toe. Misschien is jouw vakantie ook net voorbij, of ga je binnenkort nog? Deze 4 Nederlandse reissites zullen je zeker even laten wegdromen.

Droomplekken

Al 20 jaar reist Corno van den Berg de wereld over en dat zie je op zijn website. Op Droomplekken wil Corno je niet alleen inspireren met zijn eigen ervaringen, maar ook met informatie van andere reizigers. De beleving staat centraal en ik heb al meerdere bestemmingen (IJsland en Chili bijvoorbeeld) aan mijn bucketlist toegevoegd vanwege zijn verhalen.

Reishonger

Door deze blog heb ik zo veel extra ideeën opgedaan voor Peru dat ik nu moet gaan schrappen, want drie weken is maar kort. Op Reishonger bloggen meerdere mensen en dat zie je terug in de verhalen. Ze zijn veelzijdig. Je vindt er inspirerende verhalen over bestemmingen, maar ook praktische tips en persoonlijke reiservaringen.

Nomad & Villager

De twee dames van Nomad & Villager zijn echte story tellers. De blog staat vol boeiende verhalen en mooie beelden over de bestemmingen die ze bezocht hebben. Met hun fijne schrijfstijl schuwen ze ook de ruwe kant van een bestemming niet en in veel verhalen merk je de journalistieke inslag van de beide dames.

What about her

De verhalen van Laura zijn al een inspiratie op zich en haar foto’s zijn echte plaatjes. Vergeet ook de filmpjes op haar site niet. Die van Jordanië is echt een aanrader (misschien ben ik bevooroordeeld want Jordanië is echt een heel gaaf land!). Haar verhalen hebben een persoonlijke touch die je laat wegdromen. Laura schrijft niet alleen over reizen, maar ook over lifestyle en andere dingen die haar inspireren.

Dit waren ze dan, mijn persoonlijk top 4 aan Nederlandstalige reisinspiratie in willekeurige volgorde. Het was al moeilijk genoeg om slechts 4 sites te kiezen en ik ga me absoluut niet wagen aan een ranking, want ik zou niet weten waar ik die op moet baseren. Bovendien, als je me morgen weer vraagt welke sites mij inspireren op het gebied van reizen, kan ik je waarschijnlijk weer 4 anderen noemen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.