OPPO Find N

Eerste impressie OPPO Find N

De OPPO Find N is binnenkort beschikbaar in Nederland, maar wij mochten ‘m al even bekijken en testen. Lees hier onze eerste impressie van de OPPO Find N!

De OPPO Find N is de eerste opvouwbare telefoon van OPPO. Het is een Android-telefoon met een aantal eigen OPPO apps, zoals de OPPO market voor apps. Voor TechGirl mag ik er een aantal dagen mee ‘spelen’ om te kijken hoe het werkt, hoe de telefoon eruit ziet en hoe deze in de hand ligt. Dit artikel wordt gedurende die periode aangevuld. Heb je vragen, laat ‘t ons weten in de comments! Lees je mee?

Specs + hoe ligt de OPPO Find N in de hand?

Is de telefoon dichtgeklapt, dan heb je aan de voorzijde een ‘regulier’ telefoonscherm van 14 centimeter. Klap je ‘m open, dan vind je aan de binnenkant een vierkant tablet scherm van zo’n 18 centimeter. Het gewicht is met z’n 275 gram aan de zwaardere kant, maar goed. Het is tenslotte een foldable en dan heb je meer scherm, dus veelal meer gewicht.

Ik vond ‘m dichtgeklapt eerst wat aan de kleine kant, maar eigenlijk werkt het heel prettig zo op dit formaat. Wel moet ik wennen aan de dubbele knoppen aan de rechterzijkant en klik nog weleens mis als ik het scherm aan/uit knopje in wil drukken. Dat lijkt me een kwestie van tijd, zoals je altijd met een nieuwe telefoon hebt. De handigheid verkrijgen in het gebruik.

Camera OPPO Find N

Een goede camera vind ik een van de belangrijkste voorwaarden voor een nieuwe telefoon, vandaar dat ik dit ook als eerste bekijk. Ik begin even met de spacs. De hoofdcamera is 50 MP. De groothoekcamera is 16 MP en de zoomcamera is 13 MP. Aan de voorkant van ‘t scherm zit nog een ‘selfie’camera van 32 megapixels. De foto’s die ik ermee maak zijn helder, de groothoek is enorm (hallo, vingers aan de zijkant op de foto – haha, even wennen weer) en de selfiecamera is helder en fris. Het fijne aan een foldable als deze is dat je, als je met de ‘goede’ hoofdcamera aan de achterkant een selfie wil maken, je jezelf in beeld kunt zien via het andere scherm. Als je dus de telefoon hebt uitgeklapt, that is. Zo maak je dus gemakkelijk een selfie met de hoofdcamera van 50MP (of een van de andere camera’s). Handig voor op vakantie, bijvoorbeeld!

Waar gebruik je een foldable smartphone nu voor?

Nouja, waar je ‘m voor gebruikt is natuurlijk per persoon anders. Ik heb deze telefoon beschouwd als een ‘reguliere’ telefoon. Wat het dichtgeklapt eigenlijk gewoon is. Dus wat doe je op een foldable smartphone? Nou, wat je normaal ook doet…

  • Video’s bekijken (dikke plus op zo’n groot scherm!)
  • Spelletje spelen
  • Social media scrollen (oeps, deze had qua tijdsinvestering eigenlijk bovenaan de lijst gemogen)
  • Foto’s en video’s maken
  • Ohja, je kunt er ook mee bellen 😉

Hoe werken responsive websites en apps op een foldable?

Deze vraag kregen we binnen via Instagram. Wat doet een foldable scherm met responsive websites en apps?

Nou is het antwoord uiteindelijk afhankelijk van hoe de website is gebouwd en op welk punt het breakpoint zit voor mobiele- of tablet weergave. In het geval van wat populaire Nederlandse sites, zoals nu.nl en rtlnieuws.nl, gaat de telefoon naar de mobiele weergave. Het kan natuurlijk ook dat de mobiele weergave en de tablet weergave hetzelfde zijn.

Wil je als developer je site specifiek bouwen voor foldable smartphones, dan zul je uiteindelijk toch moeten kijken naar hoe groot het scherm uitgeklapt is en wat je daar dan op wil tonen/voor wil programmeren.

Zie je de vouw in het scherm?

Deze vraag kwam, net als de vraag hierboven, binnen via Instagram. Als de OPPO Find N is uitgeklapt, zie je de vouw in het scherm zeer zeker niet. Bekijk ook de foto’s in dit artikel. Ik kan niet op lange termijn testen of die vouw zichtbaar wordt (want we gebruiken ‘m tot 3 februari), maar het lijkt er op van niet. De kwaliteit is goed en het beeld is vloeiend. Blijft eerlijk gezegd wel echt bijzonder hoor, zo’n foldable!

Is dit de toekomst? Heeft een dubbel scherm een toegevoegde waarde en ben je niet bang dat hij breekt?

Tsja, wie zal het zeggen? Deze vragen kwam ook binnen via Instagram.

Is het de toekomst? Ik denk dat dat sterk afhankelijk is van wat je zelf prettig vindt. Gebruik je graag een tablet, maar ook je telefoon, dan kan ik me goed voorstellen dat je zo’n 2-in-1 als deze (want dat is het eigenlijk wel) wel ziet zitten. Voor mij persoonlijk is 2022 nog niet het jaar dat ik een overstap maak naar een foldable smartphone, maar ik sluit niet uit dat dit in de toekomst wel eens kan gebeuren.

De toegevoegde waarde zie ik er wel van in. Je hebt immers een tablet en telefoon in één, voor de prijs van één item.

Ik was ergens wel bang dat ‘ie zou breken. Het is tenslotte een nog groter scherm (eh, het zijn zelfs 2 schermen, eigenlijk – voor en opengeklapt) en ik weet eigenlijk niet wat voor hoesje hier om heen zou kunnen passen. Ook is de telefoon iets aan de zwaardere kant, dat ben ik niet gewend. Maar ik geloof wel dat de kwaliteit van de schermen dusdanig is dat ‘ie bij normaal gebruik niet zal breken.

Foto’s van de OPPO Find N

Bekijk hier een aantal foto’s van de OPPO Find N.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.