Eerste auto met holografische bediening gelanceerd

Een navigatiesysteem dat op holografische wijze voor je verschijnt terwijl je aan het auto rijden bent. Klinkt superfuturistisch toch? Als het aan Volkswagen ligt, is dat binnenkort verleden tijd. Zij lanceerden afgelopen week namelijk de Golf GTI Aurora die een behoorlijk innovatieve achterbak heeft.

De kofferbak van deze auto bevat namelijk tech waarmee je het high-end audiosysteem holografisch kunt bedienen. Het werkt wel een tikkeltje anders dan de 3D-ervaringen die je uit de bioscoop kent. Je hebt namelijk bij de tech van Volkswagen geen 3D-bril, speciale sensorhandschoenen of joysticks nodig. Het bedieningshologram zweeft vrij in de lucht, boven de hardware van het audiosysteem dat is geïntegreerd in een compacte module in de bagageruimte.

MobileMobile

Holografie is een technologie die elke gebruiker al binnen enkele seconden fascineert, want het is niet alleen futuristisch, maar ook intuïtief in gebruik. Mensen zien en leven immers in drie dimensies en snappen daarom snel hoe ze de geprojecteerde 3D-bedieningselementen kunnen gebruiken.

In de nieuwe Golf is het dus momenteel alleen in de kofferbak te gebruiken. Of dit komt omdat de software momenteel op een functie (muziek) is gespecificeerd of dat Volkswagen het gebruik van hologrammen achter het stuur nog niet ziet zitten, is niet bekend. Tot die tijd moeten we het dus nog even doen met een hologram in de kofferbak. Maar dat is toch ook al ontzettend vet?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.