laadpaal logo

Een slimme laadpaal? Ja, het bestaat al!

Nog even en dan is het zover… Een volledig elektrisch rijdend Nederland. In 2030 mogen er alleen nog maar elektrische auto’s op de markt worden gebracht. Dan is het een kwestie van wachten tot alle benzineauto’s de weg verlaten. Een mooi vooruitzicht als we het hebben over duurzaamheid. En we zijn al een stuk op weg. Volgens het RVO reden er 31 december 2021 ruim 243.000 elektrische auto’s op de weg: een mooi aantal auto’s dat geen CO2 uitstoot. Maar hoe zit dat met de duurzaamheid van opladen? Goed nieuws; er bestaan gewoon slimme laadpalen die verbonden zijn met het internet én die kunnen laden via groene stroom!

Laden met groene stroom

De meeste laadpalen laden op via de reguliere, ‘grijze’ stroom. Zo ook de ruim 82.000 publieke laadpalen en ruim 2.500 snellaadpalen. Maar vanaf nu is dat verleden tijd. Dankzij Lanova Laadpalen zijn er laadpalen die via groene stroom kunnen opladen. Je kunt nu dus een slimme laadpaal thuis aanschaffen! Hoe dit werkt? Allereerst heb je natuurlijk thuis groene stroom nodig. Denk aan zonnepanelen op het dak. Lanova kan dan een handige technologie met je laadpaal combineren; het Load Guard systeem. Concreet zorgt dit systeem ervoor dat hij lokale stroomopwekking herkent én deze voorrang geeft op de reguliere stroom. Als je dus voldoende zonne-energie opwekt, wordt de accu van je auto opgeladen met zonne-energie.

Beheer je slimme laadpaal met de Web Interface

Via de handige Web Interface, stel je ook je piek- en daltarieven in. Dus het energietarief dat je gedurende de piek- en daluren betaalt. Stel dat je groene stroom even op is, dan zal de laadpaal laden tijdens de daluren. Bespaar jij mooi wat geld! Een andere innovatieve technologie, is patroonondersteuning. Dat houdt in dat de laadpaal precies weet wanneer jij normaal gesproken aankomt en vertrekt. Het voordeel? Het laadstation voorspelt hoe lang hij nodig heeft om de accu op te laden en wanneer dan het beste tijdstip is om te laden. Mocht je haast hebben en van je patroon afwijken is dat ook geen probleem. Dan zet je de patroonherkenning via de Web Interface gewoon weer uit!

Connectie met je mobiel

Last but not least, bestaat er een Connect versie. Een versie waarmee je de de laadpaal op afstand bedient met je mobiel, tablet of laptop. Zo kun je vanuit jouw luie stoel de laadpaal bedienen!

Ideaal toch, nog zo’n slim apparaat rondom je woning? Nog een fun fact: zusterbedrijf Ferex heeft ook duurzame, mobiele snelladers ontwikkeld voor de bouw. Mocht je toevallig werken bij een pand dat verbouwd wordt, kun je daar ook mooi laden!

Dit artikel is samen met Lanova tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.