Een gehoorapparaat: een uniek en technologisch hoogstandje

Als je denkt aan een technologisch hoogstandje, dan zal een gehoorapparaat waarschijnlijk niet een van de eerste dingen zijn waar je aan denkt. Toch zou dit zeker wel het geval moeten zijn. Het gehoorapparaat is door de jaren heen namelijk veel geavanceerder geworden. Waar we vroeger al van een technologische ontwikkeling konden spreken, kunnen we anno 2022 zeker van een technologisch hoogstandje. Ben jij nu benieuwd waarom het gehoorapparaat tegenwoordig als technologisch hoogstandje beschouwd kan worden? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Gehoorverbetering

Het bekendste stukje technologie in een gehoorapparaat heeft natuurlijk betrekking op gehoorverbetering. Een verslechtering van het gehoor zal dan vaak ook de hoofdreden zijn dat je op zoek gaat naar een hoorspecialist. Het stukje techniek dat komt kijken bij gehoorverbetering is tegenwoordig dan ook verbluffend. De gehoorapparaten worden namelijk steeds beter, waardoor mensen met gehoorverlies hier steeds minder van zullen merken. We verwachten dat deze technieken zich de komende jaren steeds verder blijven ontwikkelen. Over enkele jaren is het misschien wel mogelijk om je volledige gehoor terug te krijgen na een geval van gehoorverlies. Of dit daadwerkelijk zo gaat zijn moet natuurlijk nog blijken, maar de signalen zijn zeker hoopgevend.

Smart hoortoestellen

De laatste jaren zijn hoortoestellen steeds slimmer geworden. Vandaar dat we anno 2022 ook zeker kunnen spreken van ‘smart hoortoestellen’. Zo kunnen moderne hoortoestellen een GPS bevatten, een bluetooth verbinding realiseren en zelfs een ingebouwde microfoon hebben. Deze smart hoortoestellen zorgen er in dit geval voor dat je bijvoorbeeld kunt bellen via je hoortoestel, maar je kunt ze ook gebruiken voor een locatiebepaling. Het hoortoestel werkt op deze manier vergelijkbaar met draadloze oortjes. Dit maakt het dragen van een gehoorapparaat niet alleen praktisch vanuit medische gronden, maar het maakt het ook een geheel entertainment apparaat.

Afmetingen gehoorapparaat

De afmetingen van gehoorapparaten zijn de afgelopen jaren enorm afgenomen. Waar je vroeger altijd een duidelijk zichtbaar en groot apparaat rondom het oor had, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. Er zijn zelfs ‘onzichtbare’ gehoorapparaten. Deze bevinden zich in de oorschelp en zijn daardoor nagenoeg niet zichtbaar. Veel mensen vinden het eng om een gehoorapparaat te dragen, omdat anderen dan aan je uiterlijk kunnen zien dat er iets lichamelijk niet helemaal in orde is. Dit is met de ‘onzichtbare’ gehoorapparaten gelukkig verleden tijd en dit maakt een hoortoestel kopen een stuk toegankelijker voor veel mensen. Een mooie ontwikkeling dus die goed is voor de toegankelijkheid van gehoorverbetering!

MobileMobile

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Boxtel hoorwinkels.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.