36 = 5 x 7,2. 36 is ook 4 x 9. Of 3 x 10 + 6. Ach nou ja, het maakt ook niet uit hoe het wordt verdeeld: zolang je maar bij 36 komt. Dat is namelijk het aantal uren dat je werkt in een fulltime job bij Achmea.

Fulltime job van 36 uur

Misschien verklaar je me voor gek als ik zeg dat een werkweek van 36 uur een wereld van verschil is ten opzichte van eentje met 40 uur per week. Noem het gek of noem het ervaring: ik heb beide situaties meegemaakt. 5 x 8 was te beklemmend voor mij. In 2 dagen weekend had ik net mijn huishoudelijke klusjes voldaan en daar was de werkweek dan alweer.

4 x 9 uur per week heeft me veel opgeleverd. Met 3 dagen weekend in de week, heb je net een dagje meer om uit te puffen. Daarnaast is het lekker dat niet iedereen een extra dag vrij is, dus je hoeft niet bang te zijn voor sociale verplichtingen. Gewoon lekker op de bank. Met een Netflixje. Wat komt er binnenkort weer uit?!

En ach, ook al ziet mijn werkweek er sinds 1,5 jaar heel anders uit: als ik weer fulltime in loondienst zou gaan, pieker ik er niet over om er 40 uur per week van te maken. Er zijn veel collega’s die er zo over denken trouwens, ieder voor zijn eigen redenen. Een aantal veelgenoemde argumenten gooi ik hier nog even in de strijd.

Wat je allemaal kunt doen met een extra vrije dag per week

 • Knutselen aan je hobby (in mijn geval was dat TechGirl!)
 • Shoppen bij de Primark op een rustige (lees doordeweekse) dag
 • Naar de sauna op een rustige dag
 • Uitslapen!
 • YouTuben / Netflixen
 • Snapchats sturen naar vrienden die het niet zo goed hebben als jij (lees: de harde werkers)
 • De hele dag in pyjama rondlopen zonder dat je je ziek hoeft te melden
 • Een extra dag met je kind (of je nichtje) doorbrengen
 • Je verdiepen in een cursus Spaans
 • Eindelijk dat boek uitlezen
 • Etc.

Klinkt goed he? Maar jij kunt dat ook!

Op vrijdag 12 oktober ga ik je dat in real life uitleggen (en laten zien)! Van Achmea mag ik namelijk twintig jongedames (en heren ook hoor) uitnodigen voor een kijkje achter de schermen. Zit je ook te twijfelen over een carrièreswitch? Eentje waarbij je veel vrijheid hebt in het indelen van je werkweek? En wil je weten of Achmea daarbij kan helpen (of juist niet)? Meld je aan voor vrijdagmiddag 12 oktober. Het is dichterbij dan je denkt 🙂 Het lijkt me leuk je te ontmoeten!

Aanmelden


2 reacties

 1. M. Haasnoot

  Dag, mijn man wil graag eens meekijken
  in het bedrijf Achmea. Wat is er mogelijk en welke banen worden er aangeboden?
  Kan mijn man zich opgeven voor dit event?

  Beantwoorden
  • Anke

   Hallo meneer/mevrouw Haasnoot, de sessie van 12 oktober is voor iedereen, maar gaat met name in op IT gerelateerde banen voor startende of young urban professionals. Uiteraard zijn er meer vacatures te vervullen bij Achmea: als daar interesse in is, verwijs ik u graag door naar http://www.werkenbijachmea.nl – vriendelijke groet, Anke

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.