corona app

Een bewijs toevoegen in de CoronaCheck app: zo doe je dat

Ben je op zoek naar hoe je je bewijs (QR-code) toe kan voegen aan de CoronaCheck app? TechGirl to the rescue! Met deze stappen voeg jij je vaccinatiebewijs gemakkelijk toe op iPhone of Android.

Sommige locaties of landen vragen voor ze je toelaten om een vaccinatiebewijs, een bewijs van herstel of een negatieve uitslag van een coronatest. Door de CoronaCheck app te gebruiken, kan je snel laten zien dat jij hieraan voldoet. De app genereert namelijk een persoonlijke QR-code die aangeeft dat jij gevaccineerd bent, negatief getest bent of recent bent hersteld van een coronabesmetting.

Een internationaal vaccinatiebewijs en een Nederlands vaccinatiebewijs

Er zijn twee bewijzen te vinden in de app: het internationale vaccinatiebewijs en het Nederlandse vaccinatiebewijs. Het Nederlandse bewijs krijg je als je volledig bent gevaccineerd én 14 wachtdagen hebt gehad. Het internationale bewijs krijg je – ook als je 2 inentingen nodig hebt – al na de eerste inenting. In het Nederlandse bewijs zijn geen persoons- of vaccinatiegegevens zichtbaar. In het internationale bewijs wel: daar zijn naast jouw persoonlijke gegevens ook de vaccinatiedata en het vaccin dat je hebt gehad te zien. Je gebruikt de internationale variant voor reizen buiten Nederland.

In 5 stappen een bewijs toevoegen aan de CoronaCheck app

  1. Download de app voor Android of iOS.
  2. Log in met je DigiD-account.
  3. Als je je hebt laten testen, kan je vervolgens de ophaalcode invullen die je bij je negatieve uitslag hebt ontvangen. Ben je gevaccineerd, dan wordt deze stap automatisch gedaan via je DigiD.
  4. Kies of je een QR-code wil voor gebruik in Nederland of voor in de EU.
  5. De CoronaCheck app maakt nu van je gegevens een geldige QR-code.

Nog geen Nederlands vaccinatiebewijs zichtbaar in de app – en nu?

Als je je tweede inenting hebt gehad, maar je hebt nog geen Nederlands vaccinatiebewijs, dan moet je die nog even toevoegen. Druk op het ‘+’-je in de app en doorloop de stappen via DigiD. Je ziet daarna je Nederlandse vaccinatiebewijs wel in de app. Het kan zijn dat je nog niet voorbij de 14 wachtdagen bent: in dat geval telt de app voor je af wanneer hij zichtbaar en geldig is.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.