mend

Een app om over je ex heen te komen?

Iedereen die een break-up heeft meegemaakt kent ook de symptomen: herhaaldelijk over je ex praten bij je vrienden, obsessief zijn/haar social media profielen checken en expres maar toch per ongeluk je ex tegenkomen in het openbaar of op een feestje (nadat je zijn of haar social media hebt gescand om uit te zoeken waar je ex uithangt).

Een voormalige Google medewerkster zat met hetzelfde probleem en bedacht een app om het proces om over je ex heen te komen te versnellen. Mend is een app die dient als ‘personal trainer’ zodat je bovengenoemde fouten kunt vermijden en verder kunt gaan met je leven.

Ellen Huerta is niet alleen de bedenker en maker van de app, maar heeft ook de stem van Elle ingesproken. Deze rustgevende stem leidt je niet alleen door de app heen maar helpt je ook door je break-up heen.

Heartbreak Community

Mend is niet alleen gemaakt om je te helpen en je te coachen maar het is ook een platform waar je lotgenoten kunt ontmoeten. De app is trouwens niet alleen voor vrouwen gemaakt. Alles aan de app is sekseneutraal en gaat er ook niet meteen vanuit dat je relatie heteroseksueel was. Je laatste partner wordt in de gehele app simpelweg ‘je ex’ genoemd.

Hoe werkt het?

Om aan de slag te gaan met de app hoef je, na het gedownload te hebben, alleen je voornaam in te vullen. Het is mogelijk om een Mend account aan te maken maar dit is optioneel. Er wordt gevraagd naar de belangrijkste reden dat jullie uit elkaar zijn, datum dat het uitging en wanneer je je ex voor het laatst hebt gezien. Verder wordt er ook gevraagd naar je mentale gezondheid en hoe je je voelt.

Mend dient niet alleen als community maar er zijn nog veel meer verschillende opties. Zo zijn er bijvoorbeeld schrijfoefeningen die je kunt doen en kan je een logboek bijhouden van alle uitgevoerde activiteiten. Je kan er bijvoorbeeld bijhouden wanneer je een wandeling hebt gemaakt, wanneer je aan welke sociale activiteiten hebt gedaan en zelfs als je weer opnieuw op een date bent geweest. Je houdt een duidelijk overzicht met Mend en je zorgt tegelijkertijd ook goed voor jezelf. Het is ook mogelijk een betaalde versie te gebruiken maar uit de gratis versie is al meer dan genoeg te halen. Lees hier meer over de Mend app. Zou jij een app gebruiken om over je ex heen te komen of doe jij het liever op de oude manier? Wij zijn benieuwd naar jouw mening en ervaringen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.