TP-Link HS110 - lamp bedienen met een smartphone

Easy: jouw lamp bedienen met een smartphone

Het klinkt te simpel om waar te zijn: iedere willekeurige lamp bedienen met een smartphone. Mits het op een stopcontact is aangesloten, dat wel. Maar cool toch? Met de TP-Link HS110 kan dat gewoon.

Installatie

Plaats de smart plug in het stopcontact en doe daar de stekker van het elektrische apparaat in. Installeer de (overzichtelijke) Kasa App voor iOS of Android toestellen. De app vertelt hoe je de TP-Link smartplug moet installeren. Op zich is het proces wel duidelijk, maar de verbinding tussen de smartphone en smart plug kwam bij mij niet snel tot stand. Het WiFi netwerk werd niet gevonden en als deze wel werd gevonden, kon er op de één of andere manier geen connectie worden gemaakt. De aanhouder wint en uiteindelijk is het me dan toch gelukt. Maar een goed gevoel houd ik er niet aan over.

In het gebruik

Okay, dan nu door naar de fun-factor. Ik heb voor de test een woonkamerlamp gebruikt, omdat dat misschien wel het meest praktisch was op dat moment. Maar ter verduidelijking: je kunt de smart plug ook op een waterkoker, koelkast of ander elektrisch apparaat aansluiten. De TP-Link HS110 kan precies bijhouden hoeveel energie het apparaat op dat moment gebruikt en of dat getal gelijk staat aan het gebruik van eerder.

Jouw lamp bedienen met een smartphone: dat kan ook met de HS110. Of als je te lui bent om je smartphone iedere keer te moeten pakken: stel dan een timer in. Laat de lamp automatisch schijnen vanaf 17.00 uur en laat hem uitzetten rond een uurtje of 11. Dat stel je gewoon in in de Kasa app. En als ik dan toch nog even enthousiast mag zijn: stel, je wilt dat een apparaat niet langer dan een X aantal minuten aan blijft staan (zoals een strijkijzer bijvoorbeeld) – ook dat kun je instellen. Ideaaaaaal!

Prijs

De TP-Link HS110 kun je kopen vanaf 46,90 euro per stuk. Een acceptabel bedrag, maar ik zou niet voor ieder apparaat met stekker zo’n TP-Link willen aanschaffen. Daarvoor wordt het net te duur, denk ik.

Conclusie

Een uitstekend cijfer voor deze slimme plug van TP-Link! Het installatieproces kán wat vervelend zijn, maar eenmaal klaar, kun je alleen nog maar plezier van deze TP-Link ervaren. Hoe fijn is het dat je met deze donkere herfstdagen in een verlicht huis binnenkomt? Ideaal. Dat je ook het energieverbruik kunt bijhouden, is een kers op de taart, maar zal niet door iedere gebruiker als musthave worden ervaren.

Design
7.5
Installatie
5
In het gebruik
9
Prijs
6.5
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.