Dry january 2023: doe je mee?

Dry january 2023: doe je mee?

Een nieuw jaar! Namens het hele TechGirl team natuurlijk allereerst de beste wensen voor 2023. Hoe start jij deze twaalf maanden? Doe je mee aan Dry January? in dit artikel vind je wat apps die handig kunnen zijn.

Wat is Dry January?

Dry January is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij je jezelf in de maand januari onthoudt van het drinken van alcohol. Het doel van Dry January is om je ‘relatie’ met alcohol te resetten. Het niet-drinken van alcohol verbetert je gezondheid en bespaart je ook nog eens geld. Je kunt ook meedoen als ‘detox’ zo na de feestdagen, waarin je waarschijnlijk wat meer hebt gedronken dan je normaal zou doen. Tot slot zijn er mensen, met name in vriendengroepen, waarin de Dry January een soort onderlinge challenge is geworden. Het is hoe dan ook een mooi initiatief om bij stil te staan.

Apps voor Dry January

Wil je mee doen maar kun je wel een steuntje in je rug gebruiken, dan delen we graag wat handige apps met je.

  1. Try Dry: Dry January® & beyond
    Deze app is gebaseerd op gedragswetenschap en experimenten. De app bevat functies zoals ‘gepland drinken’, aangepaste doelen en speciale missies. Het gaat hierbij niet alleen om niet-drinken, maar ook om geld te besparen. En zoals de naam van de app al aangeeft: ook voor ‘beyond’ januari. Het gehele jaar door te gebruiken!
  2. Lived: Drink less. Live more.
    Deze app biedt je (naar eigen zeggen) een ‘effectieve manier om je relatie met alcohol te veranderen’. Je kunt je doelen delen en de app geeft je advies en de juiste tools om je op weg te helpen naar de eindstreep van je doel.
  3. Sober Sidekick: Quit Drinking
    De sobere sidekick: deze app zegt dat je nooit alleen hoeft te zijn in het proces van niet-drinken. Dit is je sidekick. Je buddy. Eentje die jou altijd steunt, ook als je het lastig hebt. Althans, zo meldt de beschrijving van de app. Het is een community-based app waar je 24/7 kunt praten met anderen. Kortom: altijd steun om je heen, veilig vanuit je eigen omgeving.

Er zijn natuurlijk ook tig apps die te maken hebben met goede voornemens en het behalen van doelen. Ook die kun je inzetten voor de Dry January (en beyond?) challenge. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.