Face ID iOS 13.5

#DrTechGirl: wat moet je doen tegen een oververhitte telefoon?

Het is deze week bewezen: het wordt steeds heter. Hoewel het hartstikke lekker is om er lekker op uit te trekken, in een parkje te chillen of op het strand te liggen, zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Veel water drinken, goed zonnebrandcrème smeren en… opletten hoe het met de gezondheid van je telefoon is. Dr. TechGirl legt uit waarom.

Over zonnebrandcrème en water hoeft de dokter je inmiddels hopelijk niets meer uit te leggen, maar hoe zit het met je telefoon? Ten eerste moet je zorgen dat je telefoon altijd in de schaduw ligt. Denk aan bijvoorbeeld een tas of een veilig plekje onder een strandstoel. Een smartphone kan in het zonnetje heel snel té heet worden en dat kan funest zijn voor een paar dingen: je batterij en je scherm. Aanraakschermen zijn niet zo dol op zon. Ook kan je batterij enorm achteruitlopen door hitte.

Oververhitte telefoon

Je moet je bedenken: elke keer dat je je telefoon oplaadt, dan slijt je batterij een beetje. Dat komt onder andere door de warmte die er vrij komt. Leg je je telefoon in de zon, dan is er nog meer warmte en dat is niet goed voor je batterij. Je telefoon zal, wanneer hij te heet wordt, waarschijnlijk aangeven dat hij te heet wordt en bepaalde processen stoppen. Denk bijvoorbeeld aan Spotify en Netflix: dingen die veel van het toestel vragen. Maak je het echt te bont, dan kan een telefoon zelfs helemaal uitschakelen. 

Een oververhitte telefoon is niet alleen tegen te gaan door schaduw op te zoeken. Het helpt bijvoorbeeld ook om je hoesje eraf te halen, want die werkt vaak als een extra warm schilletje. Zorg ook dat je niet te veel van je telefoon vraagt. Het is heel aanlokkelijk om het scherm qua helderheid op zijn max te zetten, maar goed voor je toestel is dat niet. Het kost meer energie. Toch is het soms nodig, omdat de zon op je scherm schijnt en je hierdoor amper iets kunt zien. Ook hier geldt echter: zoek lekker de schaduw op, want dan kun je beter op je toestel kijken en kost het hem minder moeite.

Bescherm je telefoon

Vergeet ook je telefoon niet te beschermen tegen water en zand. Hoewel veel telefoons tegenwoordig een goede IP-rating hebben, is zeewater toch net weer wat anders dan zoet water. Ook kun je beter voorkomen dan genezen, dus wees een beetje zuinig op je toestel. Op deze manier gaat hij hopelijk zo lang mogelijk mee. Meteen een goede reden om de volgende keer in de zon gewoon lekker een boek te gaan lezen of om lekker te gaan beachtennissen. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.