#DrTechGirl: Waar gebruik je een wearable nou echt voor?

Je ziet er overal reclames voor en menig voorbijganger op straat draagt er een: een wearable. Je kunt er van alles mee: hartfilmpjes maken, het zuurstof in je bloed meten, je stappen tellen… Dr TechGirl werd gevraagd: leuk dat dat allemaal kan, maar waar gebruiken mensen hun wearables nu écht voor?

Sommige smartwatches of wearables maken het mogelijk om bijvoorbeeld je berichtjes op te lezen of ze zelfs te beantwoorden. Echter werkt dat toch een stuk minder makkelijk dan op je telefoon, omdat het allemaal wel heel priegelig is. Het klinkt misschien fijn dat het kan, maar uiteindelijk – zeker in een wereld waarin we allemaal wel deel uitmaken van een paar actieve groepen op WhatsApp – is het kunnen lezen van berichtjes eigenlijk iets dat de meeste mensen niet heel veel gebruiken. 

Nieuwe wearabe kopen

Ik zeg dit, omdat ik bedenk hoe ik te werk ga als ik een nieuwe gadget wil hebben: je kijkt meer naar wat er kan, dan dat je kijkt naar wat je eigenlijk echt gebruikt. Er zijn allerlei wearables die minder dan dertig euro kosten en toch perfect werk afleveren. Waar de meeste mensen die wearable uiteindelijk namelijk voor gebruiken, is stappen tellen – zeker in combinatie met sportapps (en bijvoorbeeld ASR Vitality). Daarnaast is een wearable ook erg handig als klokje, want je draagt hem natuurlijk in plaats van een horloge.

MobileMobile

Een andere reden om een wearable te gebruiken, is bijvoorbeeld voor het controleren van je hartslag. Zeker als je je niet helemaal fit voelt, dan kun je dit al zien aankomen omdat je hartslag wat hoger is. Vaak weet je dan al hoe laat het is, soms zelfs voordat de eerste merkbare symptomen komen, dus kun je alvast vitaminen inslaan. 

Wat hij kan versus waar je hem voor gebruikt

Er zijn ook mensen die hun wearable gebruiken om ze eraan te helpen herinneren voldoende stappen per uur te zetten of als wekker, want dat getril om je arm is meestal storend genoeg om in actie te komen. Verder zijn er weinig dingen die echt nodig zijn in een wearable. Hartfilmpjes maken of je bloedzuurstofgehalte meten? Er zijn uiteindelijk maar weinig toepassingen voor. Stel dat je ontdekt dat je hart af en toe even in een ander ritme klopt, of even op hol slaat: dat is helemaal niet zo vreemd en een arts zal dan ook waarschijnlijk alsnog een officieel hartfilmpje maken als je je toch zorgen maakt.

Kortom, als je een wearable koopt, kijk dan iets verder dan wat ze allemaal kunnen en of ze veel kosten. De goedkopere varianten gaan vaak net zo lang – misschien zelfs langer, dankzij hun eenvoudigheid – mee en doen uiteindelijk precies de dingen waarvoor je een wearable gebruikt. Stapze!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten