Ook weer zoiets waar je totaal niet over nadenkt: hoofdtelefoons zijn eigenlijk best wel ranzig. Misschien niet zo smerig als in-ears die je in jouw oorgangen drukt, maar rond de hoofdtelefoon hoopt zich zweet en vocht op. Dit gaat in de kussens zitten. Iedere keer dat jij ‘m op zet, verzamelt zich er meer en meer in. De druk, de warmte en het vocht zorgen ervoor dat bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen. Hierdoor kan je acne of huidontstekingen krijgen. Jouw hoofdtelefoon schoonmaken is nog niet zo’n overbodige luxe, dus.

Hoofdtelefoon schoonmaken doe je zo:

  • Maak een doekje nat met water en zeep om de kussens van de hoofdtelefoon af te nemen.
  • Make-up remover doekjes zijn ook handig om het vuil van de hoofdtelefoon te verwijderen. Groot voordeel: zo gebruik je in ieder geval niet te veel vocht dat vervolgens in de elektronica zou kunnen wegzakken.
  • Hardnekkig vuil? Dat poets je weg met een oude tandenborstel. Plekjes waar je niet bij kan? Haal zoveel mogelijk onderdelen die los kunnen eraf, zodat je overal goed bij kan.

Niet doen:
Deel jouw hoofdtelefoon niet met anderen. Volgens een studie kunnen schadelijke bacteriën via een koptelefoon makkelijk van de ene persoon naar de andere persoon overgebracht worden!

Vond je dit een interessant artikel? Wellicht vind je ‘Jouw smartphone is viezer dan een wc-bril‘ dan ook leuk.

Ik hoop dat je er plezier van hebt!

Liefs, DrTechGirl.

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Deze bijdrage werd mede mogelijk gemaakt door input van Helpling.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.