nike

#DrTechGirl – Vind de juiste schoenmaat voor je online schoenen

Als ik in de winkel schoenen koop, dan heb ik soms maat 40, soms 39 en soms 41. Ik koop nooit online schoenen, juist omdat mijn schoenmaat elke keer zo verschilt. En ik geen zin heb in onnodige retouren. Maar online is zoveel leuks te krijgen op schoengebied… Dus je snapt dat ik blij werd van de aankondiging van Nike van hun nieuwste innovatie: de Nike Fit. Met de app, via augmented reality,  je schoenmaat meten en direct de juist maat bestellen! 

Nu ook voor grote mensen

Voor kindervoetjes waren er al langer apps. Tot schoenmaat 31. Want die iPad-apps maakten allemaal gebruik van het iPad scherm. En dat gaat ongeveer tot maat 31. Heb je grotere voeten, dan moest je het doen met een A4’tje en je voeten dan omtrekken met een potlood, nameten en vergelijken met de schoenmaat tabel.

MobileMobile

Bij Nike maken ze gebruik van Augmented Reality. De app maakt een scan van je beide voeten: van de breedte, lengte en omvang van je voet. Is de scan klaar, dan krijg je de perfecte schoenmaat voor de door jou gekozen (Nike) schoen. De scan is gemaakt in enkele seconden. Voor je volgende inkoop hoef je dan niet meer je schoenmaat in te voeren. Je kunt je gegevens in de app opslaan en krijgt dan bij elk paar schoenen de ‘perfect fit’.

Helaas is het nog wel even wachten, want de app wordt eerst in Amerika uitgerold en we krijgen het in de zomer van 2019 pas in Europa. Maar – na de zelf-strikkende schoenen-  toch weer een fijne innovatie.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.