verf laat los van telefoon

#DrTechGirl | Verf laat los van telefoon. Moet ik het accepteren?

Misschien heb je zelf ook last van het volgende, cryptisch omschreven onderwerp: verf laat los van telefoon. In dit geval gaat het om de Samsung Galaxy S6 van Judith. In september 2015 koos ze de telefoon bij haar Vodafone abonnement. Een maand erna begon het gedoe, zoals je ziet in bovenstaande afbeelding.

Ze kan de telefoon opsturen naar de reparatieservice om te onderzoeken waar dit euvel vandaan komt. Echter; ze betaalt dan sowieso 35 euro voor retourverzending van de telefoon. De Vodafone Klantenservice geeft aan dat ze de reparatiekosten zelf moet betalen als blijkt dat de beschadiging door haar eigen schuld veroorzaakt werd. Judith is bang dat ze de schuld sowieso toegeschoven krijgt, terwijl ze zelf het idee heeft goed te hebben gezorgd voor de smartphone. Tijd dus voor een consult van #DrTechGirl, om te beoordelen of de telefoon nog gerepareerd moet worden.

Helaas, heb ik geen goed nieuws…

Toestellen met zilververf zijn hier simpelweg erg gevoelig voor. Omtrent de Galaxy S6 bestaan sowieso meer vervelende mankementen. De door Judith benoemde schade valt niet te koppelen aan één specifieke gebeurtenis. Het afbladderen kan veroorzaakt worden door vele dingen:

Vocht. Dit hoeft niet eens te komen doordat je telefoon in het water is gevallen. Blootstellen aan een vochtige omgeving is al genoeg. Als je de telefoon neerlegt in de badkamer, terwijl je gaat douchen. Of als je gaat bellen, terwijl je gigantisch zweet en daarmee vocht afgeeft aan de smartphone.

PH waarde van je huid. Hoe gek het ook klinkt; als de PH-waarde van je huid redelijk zuur is, dan vreet dat licht aan de verf.

Lotion/crème gebruik. Nog zo’n dingetje waar je misschien niet 1, 2, 3 aan denkt. Maar toch iets waar wij vrouwen rekening mee moeten houden!

Warmte/kou. Blootstelling aan veel warmte/kou verschillen, kan ervoor zorgen dat de verf loslaat. De telefoon krimpt en zet uit, waar de verflaag niet tegen kan. Het laat daardoor los.

Schuren langs een ander materiaal. Je telefoon in de broekzak stoppen, zorgt ervoor dat de randjes langs de spijkerstof schuren. Je smartphone in een tas gooien, is ook niet zo handig, want dan kan het geraakt worden door je autosleutels bijvoorbeeld, of een boek, in-ears, noem maar op.

Er kan nog een andere reden zijn. Random in te vullen dus.

Conclusie

Ook al laat je het uitzoeken; het is voor 99% zeker dat de schade als ‘gebruikersschade’ wordt bestempeld. Dit valt niet onder garantie, ook al gebeurde het al, nadat je de telefoon pas een maand had. Raar maar waar. Je kan verdere beschadiging voorkomen door een screenprotector op het scherm te leggen. Het fixt de schade niet, maar voorkomt wel dat je nog verder van huis raakt. Mocht je in de toekomst weer een nieuwe telefoon kiezen, zorg er dan meteen voor dat je er dan één op legt.

Ik hoop dat dit antwoord jou helpt!

En sorry! Ik wou dat ik beter nieuws kon brengen…

Liefs, DrTechGirl.

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.