Een nieuwe vraag voor DrTechgirl. Jursica was namelijk op vakantie, maar kreeg hiermee te maken: “Ik ben momenteel op vakantie in Ghana en sinds gisteren doet mijn touchscreen het niet meer of heel soms. Ik denk dat het touchscreen oververhit is geraakt. Is het blijvend denk je? En is het te repareren?”

Dit is wat ik terug mailde

Hé jeetje, dat is natuurlijk ultra lastig op vakantie! Over het algemeen betekent een slecht werkend touchscreen niet altijd dat je jouw smartphone gedag moet zeggen. Echt goed is het natuurlijk niet.

Heb je de volgende stappen al geprobeerd?

1) Telefoon even uitzetten en dan weer aan
2) Als dat niet lukt > bestanden + foto’s naar Google Drive (of zoiets zetten) en dan een harde reset uitvoeren op je telefoon.
3) Als dat niet lukt zou je eens bij een smartphonewinkel kunnen vragen of ze je telefoon kunnen maken (vraag vooraf naar de prijs!)

Aanvullend op mijn mail:

Afhankelijk van het toestel dat je hebt, kunnen verschillende issues de oorzaak zijn van het slecht werkende touchscreen. Samsung beschrijft deze touchscreen oplossingen, terwijl Apple meer van dit soort beeldscherm tips geeft. Enzovoorts natuurlijk. Voor ieder toestel en merk zijn eigen oplossingen. Omdat ik het toestel niet zelf in handen heb gehad, kan ik niet exact beoordelen wat er aan de hand is.

Ik hoop dat dit antwoord jou enigszins helpt/geruststelt!

Liefs, DrTechgirl

#DrTechgirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht wifi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.