Pathé Unlimited

#DrTechGirl | Printscreen met Samsung Galaxy S6 van Pathé pas

“Help!”, riep Purdey. “Ik heb een Pathé pas via mijn telefoon en soms wil ik daar een printscreen van maken om naar mijn vrienden te sturen. Zo kunnen ze de tickets alvast afhalen.” Uit het verhaal van Purdey blijkt alleen dat het niet lukt. Lees er meer over in dit artikel: ‘Printscreen met Samsung Galaxy S6 van Pathé pas’.

Het verdere verhaal…

“Laatst was ik in alle haast mijn auto aan het parkeren en een vriend was alvast uitgestapt om de tickets te halen. De Pathé medewerker vroeg toen aan hem of ik alvast een printscreen kon sturen. Dus bekend fenomeen bij Pathé zelf ook. Echter… kan ik (als enige van mijn vrienden) geen printscreen maken van mijn digitale Pathé pas in verband met beveiliging (net als bij internetbankieren) Hoe zet ik dit uit #DrTechGirl?

Hoe maak je een printscreen met een Samsung toestel?

Druk gelijktijdig de Home button en de uitknop in. Dat zou de truc moeten zijn. Maar zoals Purdey aangeeft: “Dat werkt normaal gesproken wel. Alleen niet bij de Pathé pas.

Er lijkt een soort beveiliging in werking te zijn

Met een beetje Googelen kom ik op DRM-beveiliging uit. Dit staat voor Digital Rights Management. Om heel eerlijk gezegd wist ik ook niet dat het bestond, maar het blijkt een vaker gebruikt iets te zijn. De ING-app voorkomt zo ook dat je printscreens kunt maken.

Maar waarom overkomt jou dit nou?

Ik bedoel: waarom kunnen je vrienden wel een printscreen met Samsung telefoons maken? Of hebben ze toevallig een ander merk telefoon (die info ontbreekt). Maar hoe je het went of keert: het geldt dus niet voor iedere smartphone, dus zal het wellicht toestel-gebonden zijn?

MobileMobile

Ik heb Pathé om een reactie gevraagd

Ik ben nog niet verder gekomen dan dat een screenshot van de Pathé pas niet geldig is. Deze kan bij uitzondering geaccepteerd worden onder de voorwaarde dat de geldige pas wel aanwezig is bij de kaartcontrole. Zodra ik meer weet, geef ik je het antwoord.

Mogelijke oplossing voor nu…

Er zijn manieren om de DRM-beveiliging te omzeilen. Deze zijn echter illegaal en ik mag ze je daarom niet aanraden. Misschien dat een Google-zoektocht naar ‘DRM beveiliging verwijderen Samsung’ je helpt.

Ik hoop dat dit antwoord je enigszins helpt!

Liefs, DrTechGirl.

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.