MeowTalk

#DrTechGirl: Praten met je kat, kan dat?

Het komt vast doordat ik net twee nieuwe katten in huis heb gehaald, maar opeens trok een berichtje over de MeowTalk app mijn aandacht. Die beweert namelijk dat je kat nu echt met je kan praten. Precies, met jou ja, niet andersom. Tegen dieren praten deed ik al wel, maar nu zou ik dus kunnen horen wat mijn katten mij allemaal te vertellen hebben. Voelt een beetje als een vroege 1 aprilgrap dit, maar de interesse is gewekt en ik download de app.

Kattentaal

Nu meende ik al wel een beetje te begrijpen wat mijn kat mij allemaal duidelijk wil maken. Houd ik op met aaien en krijg ik een miauw (inclusief verwijtende blik), dan begrijp ik dat ik vooral door moet aaien. Staan ze bij de lege kommetjes en miauwen ze? Logisch, dan willen ze eten. Voor mijn gevoel verschilt dit niet zo per kat, maar MeowTalk stelt dat iedere kat zijn eigen kattentaal heeft. Dus geen gemeenschappelijke taal, maar een aantal geluiden die zich wel ongeveer in negen universele basiszinnetjes laten vertalen, zoals “I’m hungry” “I’m in pain” of “I love you”. Vervolgens heeft elke kat nog een aantal eigen unieke miauwgeluiden die verdergaan dan die basis.

Trainen

De app zou dus de taal van iedere kat kunnen gaan herkennen. En ik zeg bewust ‘gaan’ herkennen, want als je denkt dat je na het downloaden direct een heel verhaal van je kat kan aanhoren, dan heb je het mis. Na het downloaden van de app kun je je katten toevoegen aan de app en vervolgens beginnen met het opnemen van iedere miauw die ze geven. In mijn geval zeggen de kittens nog niet zo gek veel en liggen ze vooral te slapen. Bij de paar piepjes die ze wel gaven, meende mijn app “I’m resting” te herkennen. Tsja, wie zal het zeggen… Ik mag het aanpassen van de app, als ik denk dat het iets anders zou betekenen, maar nogmaals… wie zal het zeggen. Ik neem maar even aan dat het zo is.

Intelligente app

De app leert via kunstmatige intelligentie en machine learning om de geluiden van je kat te herkennen met de eerder opgenomen en geaccordeerde geluiden en betekenis. Bij de eerstvolgende miauw vergelijkt het de geluiden met die in de steeds groter wordende database. Hierdoor gaat de app op termijn beter weten wat jouw kat precies bedoelt.

Praten met je kat, kan dat?

Jazeker, maar (nog) niet met deze app. Ik heb het zelf al een beetje ondervonden, maar ook aan alle reacties te lezen in de Play Store heeft deze app nog flink wat doorontwikkeling nodig. Toch zijn de makers al van plan een halsband te ontwikkelen die samenwerkt met de app. Dan wordt het miauwen dus meteen vertaald, zonder dat je je smartphone bij de hand hoeft te hebben. Ben ik even blij dat ik geen praatgrage Siamezen in huis heb gehaald!

MobileMobile

Band of geen band, ik hou het voorlopig nog even bij de app alleen, op momenten dat ik daar zelf zin in heb en gewoon voor de lol. Want om heel eerlijk te zijn, als je jouw eigen kat goed kent, dan heb je meestal geen app nodig om te herkennen wat een kat wil. Taal is wat dat betreft ook niet alles. Grappig is de app wel.

Oh ja, de app is ontwikkeld door een voormalig Alexa-ontwikkelaar (check vooral de privacy settings, zeker bij de halsband) en is verkrijgbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store. Have fun!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
wallpapers
De 5 leukste Valentijn wallpapers

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten