#DrTechGirl – Online leren: waar en wanneer je maar wilt

Wil jij jezelf uitdagen en leren over een onderwerp dat je écht interessant vindt? Dan is het meedoen aan een MOOC (uitspreken als moek) misschien wel wat voor jou. Een watte?!

Een MOOC is kort gezegd een grootschalige, open en online cursus. De doelgroep van zo’n MOOC is erg breed. Iedereen kan meedoen en het is ook nog eens gratis. Een MOOC bestaat uit een aantal modules, welke verdeeld zijn over een x aantal weken. Het is de bedoeling dat je elke week een module volgt.

Als je denkt dat je bij een MOOC lekker achterover in je stoel kunt hangen en naar een lang college gaat kijken, moet ik je teleurstellen. Bij een MOOC ga je actief met de stof aan de slag. Via korte video’s en interessante artikelen word je ingeleid in het onderwerp. Verder is er de mogelijkheid om wat je hebt geleerd te bespreken via de comments-optie in de cursus. Deze comments-optie heeft de vorm van een chat, waarbij je ideeën met andere cursisten kunt bespreken en het kunt hebben over wat je hebt geleerd. Ook kun je je kennis testen via de interactieve quiz. Het leren gaat stapje voor stapje, zodat je wat je leert ook echt onthoudt.

Voor o.a. onderwerpen binnen de tech-wereld kun je op het platform www.futurelearn.com terecht. Onder het kopje ‘Tech & coding’ vind je van alles wat met technologie en ICT te maken heeft. Ben je bijvoorbeeld goed in coderen en wil je wat met deze kennis doen? Start dan een codeclub! In deze MOOC krijg je allerlei praktische tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

Een onderwerp dat veel potentie heeft in de toekomst is ‘big data’. Hier leer je binnen de MOOC ‘Big Data Analytics: Opportunities, Challenges and the Future’ alles over. De vraag ‘Wat kun je met big data?’ wordt hier ook specifiek behandeld.

MobileMobile

Een ander gebied waar je je ‘skills’ in kunt ontwikkelen is het maken van games. Als je al bekend bent met Python is dit vast een leuke uitdaging! Zo kun je je kennis op een leuke manier toepassen.

Wanneer je jezelf wilt ontwikkelen op tech-gebied is het de moeite waard om eens rond te kijken tussen alle MOOCs. Zou je overwegen om een MOOC te gaan volgen? En welke MOOC spreekt jou aan? Laat het me weten.

Liefs, Dr TechGirl

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing!

*** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.