Dr TechGirl is er natuurlijk ook voor vrienden en familie, dus toen mijn leuke schoonzusje Kelly om raad vroeg, kon ik niet anders dan een oplossing voor haar zoeken. Het zou wel een stuk makkelijker zijn als ze gewoon een gangbaar probleem aan me voorlegde, maar goed, geen discriminatie op onbekende vraagstukken. Daarom zocht ik deze keer uit of je met een wachtwoord een externe harde schijf vergrendelen kunt.

Er zijn zeker mogelijkheden om dit te doen

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar dit is één van de vele tips op het internet. De meeste zijn ingewikkeld of kun je alleen toepassen door veel stappen te doorlopen. Ik denk dat ‘Folder Lock’ het best aansluit bij een beginnende versleutelaar als jij.

Ik ga er hierbij vanuit dat je met een Windows pc werkt
Folder Lock biedt een betaalde versie, maar ook een gratis variant. Die laatste optie volstaat voor nu. Als je het ingewikkelder wilt maken en de beginselen beter kent, zou je nog eens na kunnen denken over betalen (maar denk voorlopig nog maar niet aan die versie).

Het stappenplan

  1. Download Folder Lock (de gratis versie dus)
  2. Installeer het programma zoals de vensters in het scherm, stap voor stap aangeven
  3. Selecteer de mappen op bestanden die je wil vergrendelen
  4. Klik met je rechtermuisknop op de selectie
  5. Kies voor ‘Lock file with Folder Lock’ (of bij meerdere mappen voor ‘Lock folder with Folder Lock’
  6. Volg de instructies uit de nieuwe vensters
  7. Klaar!

Probeer eerst wat test-bestanden te beveiligen voor je allerlei belangrijke gegevens gebruikt. Kom je er niet uit met bovenstaande, trek dan gerust aan de bel. Ik help je graag.

Ik hoop dat je er plezier van hebt!

Liefs, DrTechGirl.

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.