#DrTechgirl | Macbook geeft een Panic Report!

Jee… Marjolein stuurt wel een heel vreemde vraag naar DrTechgirl. Haar laptop serveert een Panic Report met vermelding van een mount_hfs thread. Klinkt ingewikkeld nietwaar? Waar het feitelijk op neerkomt, is dat Marjolein haar Macbook niet goed kan gebruiken. Hij crasht om de haverklap en geeft dan een scherm met allerlei foutmeldingen/codes. Dan om de vijf minuten, de andere keer om het uur. Er is geen pijl op te trekken. Ze heeft al diverse software tools gebruikt om het probleem te achterhalen. Zonder succes. Dus DrTechgirl… what’s the verdict?

DrTechgirl staat deze keer ook voor een raadsel…

mount_hfs staat voor mount an HFS/HFS+ file system. HFS staat dan weer voor Hierarchical File System. “Oorspronkelijk ontworpen voor floppies en hard disks”, zo zegt Wikipedia. Veel van de nieuwere Macbooks draaien op een SSD, dus daar zou het eigenlijk niet aan mogen liggen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat Marjolein een apparaat aan wil sluiten via usb. Die harde schijf van dat apparaat kan voor problemen zorgen. Daar lezen we de laatste tijd helaas wel meer over: usb randapparatuur problemen. Op het MacRumors forum werd hier in 2011 al over gesproken. Zou dat het wellicht zijn? (Check het even Marjolein)

MobileMobile

Ik roep iedereen op goede tips in de comments te zetten

Hoe tof zou het zijn als we Marjolein kunnen helpen?!

Aan Marjolein: ik hoop dat dit antwoord je enigszins helpt!

Liefs, DrTechgirl.

#DrTechgirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

  Cookies op TechGirl.nl

  Mogen wij cookies plaatsen?

  Privacy beleid | Sluiten