Dr Techgirl

#DrTechgirl | Live Photos op je iPhone: hoe kan je er wat mee?

Met de komst van de IPhone 6s en 6s Plus introduceerde Apple ook een nieuwe foto functie. Met Live Photos komt je foto tot leven doordat het tegelijkertijd een mini filmpje is. Inclusief geluid. Wanneer je een Live Photo terugkijkt, is het dus echt een herinnering aan toen je de foto maakte. Ontzettend leuk idee van Apple, maar minder leuk is dat je de filmpjes niet los in je galerij kan bekijken. Dr Techgirl geeft jou tips voor wat handige apps hiervoor!

Wat zijn Live Photos?

Terwijl je een Live Photo maakt, wordt anderhalve seconde voor en anderhalve seconde na de foto ook opgenomen. Het resultaat is niet een echt filmpje, maar een collectie van foto’s die in hoog tempo achter elkaar gemaakt zijn. Het is dus meer een soort animatie van drie seconden, vergelijkbaar met een GIF’je. Je maakt alleen Live Photos als de functie is ingeschakeld: als Live Photos je niet zo interesseren is het dus slim om de functie uit te zetten. Een Live Photo neemt namelijk twee keer zoveel ruimte in als een normale foto! Je bekijkt je Live Photo door in je fotoalbum de foto aan te klikken en te bekijken. Vervolgens houd je de foto langer ingedrukt (dus met de 3D touch) en de Live Photo speelt vanzelf af.

Apps om met Live Photos aan de slag te gaan

Helaas heeft  Apple er geen functie bij gedaan waarmee je de Live Photos kan bewerken of er een shot uit kan nemen. Ook kan je ze alleen met iMessage naar anderen versturen. Op andere manieren zullen mensen gewoon de foto ontvangen. Het enige wat je dus ook kan bewerken of posten is de gewone foto. Gelukkig zijn er genoeg (gratis) apps waarmee je wel met Live Photos kan werken.

Live Studio (gratis) – Deze app laat je meerdere Live Photos in een keer omzetten naar video’s, GIF’s of juist je gewone video’s naar Live Photos. Ook kan je met deze app meerdere snel achter elkaar gemaakte foto’s omzetten naar een Live Photo.

Lean (€2,29) – Met Lean kan je heel snel al je gemaakte Live Photos omzetten naar gewone foto’s. Hiermee krijg je dus snel veel vrije ruimte erbij, zonder dat je elke foto apart moet omzetten.

MobileMobile

Alive (€2,29) – Met deze app kun je je Live Photos bewerken met 29 verschillende filters en andere effecten. Hierna kan je het resultaat opslaan als Live Photo, GIF, gewone foto of video.

Motion Stills (gratis) – Een app van Google die Apple eigenlijk standaard op hun telefoons had moeten zetten. Je zet je Live Photo hiermee om naar een GIF die je overal kan delen. Daarnaast stabiliseert hij ook het beeld en biedt aan om er een videoloop van te maken.

Ik hoop dat dit jou helpt! Heel veel succes toegewenst!

Liefs, DrTechgirl

#DrTechgirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht wifi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.