Banaan

#DrTechGirl – kan iemand je vibrator hacken?

Deze maand is Seks Tech maand bij TechGirl. Daarom deze interessante vraag voor DrTechGirl: kan iemand je vibrator hacken op afstand?

Ja, je kan een vibrator hacken

In de afgelopen jaren zijn meerdere cases opgedoken van fabrikanten wiens vibrator te hacken was. Denk bijvoorbeeld aan de Siime Eye van fabrikant Svakom. Hackers konden dat speeltje gewoon ‘overnemen’ en via de smartphonecamera meekijken(!). Ook de Vibratissimo ‘Panty Buster’ van fabrikant Amor Gummiwaren bleek in 2018 hackbaar. Deze was niet alleen over te nemen via IoT of Bluetooth, maar hackers konden er ook gevoelige persoonsgegevens mee achterhalen. Adresgegevens, chatgesprekken, naaktfoto’s en de seksuele geaardheid van gebruikers – het lag ‘open en bloot’ op straat.

Geen vibrator meer gebruiken dus?

Zoals bij alles geldt: het is maar net waar je jezelf prettig bij voelt namelijk. De één is voorzichtiger aangelegd dan de ander. Belangrijk: bovenstaande hacks beschrijven alleen voorbeelden waarbij de vibrator met een app te koppelen was. Heb je dus een ‘domme vibrator’, dan hoef je je sowieso geen zorgen te maken op een hack.

En slimme vibrators dan? Houd in ieder geval goed in de gaten óf en wanneer er hacks worden benoemd in de media. Hebben die te maken met jouw vibrator-merk? Zorg in ieder geval dat je de app en slimme vibrator niet meer gebruikt tot het ‘lek’ verholpen is. Je persoonsgegevens kunnen op dat moment al wel ten prooi zijn gevallen aan een hacker, maar misschien kun je de schade nog beperken, doordat hackers je in ieder geval niet op beeld vastleggen.

Liefs, DrTechGirl

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht wifi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech-vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw email (verplicht)

    Jouw vraag

    Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.