sexting

#DrTechGirl – is sexting gevaarlijk?

Of het nou komt doordat je deze zomer een liefje op vakantie oppikt en het op afstand met elkaar wil ‘doen’, of dat je lief tijdens een diner met je ouders ongemakkelijk wilt maken: een WhatsApp-gesprek kan zomaar sexting worden. Maar, zo werd Dr. TechGirl gevraagd: is sexting gevaarlijk?

We hebben het al een paar keer over naaktfoto’s gehad, waarvan het gevaar natuurlijk wat duidelijker is. Toch is het feit dat sexting alleen maar tekst is niet per se ongevaarlijk.

Mocht je trouwens geen idee hebben wat sexting is: het is geen Latijnse term waarmee Dr. TechGirl tof probeert te doen. Het komt van texting, het Engelse woord voor berichtjes naar elkaar sturen. Sexting is er een woordspeling op, die betekent dat je berichtjes expliciete content bevatten (want sex).

Sexting

We gaan nu echt in op sexting, en daarbij laten we foto’s buiten beschouwing. Zorg dat je, welke app je ook gebruikt, encryptie hebt aanstaan. Met bijvoorbeeld een app als Cryptomator.

Zorg ook dat tweestapsverificatie aanstaat, zodat mocht er een hacker zijn die het op je gemunt heeft, je het hem of haar in ieder geval zo moeilijk mogelijk maakt. Zie het een beetje als je anti-inbraakbeveiliging van je huis: sommige maatregelen lijken klein en nutteloos, maar kunnen net weer een extra drempel zijn voor kwaadwillenden.

En ja, bedenk goed naar wie je wat stuurt. Het is natuurlijk supergênant als je je baas stuurt dat jij in je jarretels met rode lipstick zit te wachten op het aanrecht (tenzij je een stiekeme werkrelatie hebt natuurlijk), maar het is minstens net zo erg als jij iemand die eigenlijk niet te vertrouwen is appt. Iemand die screenshots maakt en ze met al zijn of haar vriend(inn)en deelt, bijvoorbeeld. Hoe zeer je ook in de mood bent, denk daar dus toch nog even bij na voor je losgaat. Veel plezier!

Slutbot

PS: in Amerika is trouwens een geweldig initiatief gestart voor mensen die moeite hebben te bedenken wat ze kunnen sturen. Ze heet Slutbox en ze is helaas alleen vanuit Amerika te benaderen met een sms’je. Maar het idee is heel cool, dus je dokter wilde het toch even met je delen: je kunt namelijk je sexting-vaardigheden op haar botvieren. Ze antwoordt je ook nog eens heel sexy: de input is geschreven door schrijvers van erotische fictie.

Je kunt zelfs kiezen of je haar antwoorden (je kunt ook een mannelijke bot en zelfs een non-binary bot kiezen), langzaam en voorzichting wil hebben of heet en sexy. Er is zelfs een veiligheidswoord: pineapple. Zo’n behulpzame bot kunnen we ook wel gebruiken in Nederland. Dan komen we misschien snel verder dan ‘wat heb jij aan?’ en ‘Ik heb het zo heet, ik trek even wat uit’.

Heb jij een vraag aan Dr TechGirl? Stel hem onder dit artikel of via #drtechgirl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.