iPhone ringtones

#DrTechgirl | Ik ben die saaie iPhone ringtones zat, help me!

Dit artikel verscheen eerder op 8 juli 2016, maar gezien de zoekresultaten op onze site, halen we ‘m nog even een keer tevoorschijn. Liever mee verlegen, dan om verlegen, nietwaar? — Word jij, net als Joëlla, schijtziek van iPhone ringtones, omdat ze allemaal hetzelfde klinken? Lees deze editie van #DrTechgirl dan zeker uit, want hier leer je om het aan te passen. Wel een waarschuwing vooraf: erg simpel is deze tip niet…

Stappenplan voor je eigen iPhone ringtones

Stap 1: Open iTunes. En klik op ‘Bestand’ > en dan op ‘Bestand aan bibliotheek toevoegen’.
stap-1

 

Stap 2: Kies je een nummer dat je als persoonlijke ringtone wilt gebruiken. Joëlla koos voor ‘Drake – one dance’, because it’s awesome!
stap-21

 

Stap 3: Je klikt op het telefoontje.
stap-3

 

Stap 4: Klik op ‘Muziek’. Dan zie je dat er 1 extra liedje is toegevoegd. Klik op ‘Gehele muziek bibliotheek’ synchroniseren rechtsonder in beeld. Daarmee voeg je het lied toe op je telefoon. Maar je bent nog lang niet klaar. Nee, nog lang niet!
stap-4

 

Stap 5: Pak je telefoon er fysiek bij. Klik op ‘Settings’ of ‘Instellingen’. Het icoontje zegt genoeg. Download de app ‘Ringtones’ in de appstore. Het is een gratis app. Deze applicatie maakt lange nummers korter, want een ringtone mag maximaal 30 sec lang zijn.
stap-5

 

Stap 6: Klik binnen ‘Ringtones’ op de ‘iPod Library’. I know: het is geen iPod en geen idee waarom het zo heet. Je selecteert het liedje die je al een tijdje wilt als je ringtone. (Nog even geduld…) Klik op het liedje, in mijn geval ‘One dance’.

In het beeldscherm met de equalizer kun je het liedje korter maken. Je kan beginnen in het liedje waar jij wilt. Dus als jij alleen het refrein wilt, is dat ook mogelijk, zolang het maar maximaal 30 seconden zijn. Vergeet niet om op ‘Save’ te drukken.

Tip: zet de fade ook aan, omdat het zo mooier klinkt. Anders is het ‘patsboem’ muziek.
stap-6

 

Stap 7: iTunes staat nog aan, want je dacht toch niet dat je al klaar was?! Je klikt op het telefoontje en daarna op ‘Apps’. Want daar moet je het liedje eerst ophalen. Je scrollt naar beneden in iTunes tot je ‘Ringtones’ ziet. Ook die selecteer je.
stap-8

MobileMobile

 

Stap 8: Aan de rechterkant zie je het liedje dat je hebt verkort met een andere format (m4r formaat). Selecteer het liedje (Joëlla koos One Dance) en sla het op. Dan wordt het op je computer opgeslagen.
stap-9

 

Stap 9: Voor je het liedje kunt gebruiken, moet je het eerst nog binnen iTunes opslaan. Klik op de dropdown menu (waar je muziek ziet) en dan klik op ‘Tonen’, want het is geen muziek het is een toon nu, omdat het maximaal 30 sec is.
stap-91

 

Stap 10: Zoek je nummer op en sleep het naar de ‘Tonen’ bibliotheek.
stap-11

 

Stap 11 (!): Klik op het telefoontje, want zo kun je het syncen met je telefoon.
stap-3

 

Stap 12: Selecteer het liedje en dan op synchroniseren, want anders staat het nummer nog steeds niet op je telefoon.
stap-12

 

Stap 13: En als het klaar is met syncen, dan heb je EIN-DE-LIJK je eigen nummer op de telefoon. Finally!

Test het voor de zekerheid nog even door naar ‘Settings’ > ‘Sounds’ > ‘Ringtones’ te gaan. Jouw song moet er dan tussen zitten
stap-13

De aanhouder wint, zullen we maar zeggen. @Joëlla: 1000-maal dank voor het delen van jouw ervaring!

Heb jij een tip waarmee het sneller lukt? Hou hem dan niet voor jezelf! (Karma is a bitch, you know…) Deel hem hieronder in de comments of laat het ons weten op social media!

#DrTechgirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht wifi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.