#DrTechgirl: Hoe vind je nou eigenlijk leuke memes?

Heb je ook zo’n vriend of vriendin die voor iedere situatie wel een leuke meme heeft? Heb je het net over iets, stuurt zij er binnen vijf seconden een meme achteraan. Waar halen ze toch al die memes vandaan? TechGirl Sam is precies zo, en heeft voor jou dé tips om je meme mapje te vullen.

Op zoek naar memes

Memes, ik ben er gek op! Ik heb dan ook echt een map op zowel mijn pc, laptop en smartphone gevuld met memes. Gewoon om mijn vrienden en vriendinnen aan het lachen te maken. Maar ook om mijzelf soms even op te vrolijken. Voor mij begon mijn liefde voor memes een aantal jaren terug. Een van mijn vrienden had altijd wel een meme paraat voor iedere situatie. Dat wilde ik ook kunnen, dus ben ik op zoek gegaan naar de beste sites om memes te vinden. Uiteindelijk heb ik mijn favoriete platform gevonden…

Reddit, Imgur of 9Gag?

De echte internettrol zal je – sorry – uitlachen wanneer je 9Gag als inspiratiebron opnoemt. Dit komt voornamelijk omdat de meeste content op 9Gag van Reddit en Imgur gehaald wordt, en ze dan snel een stempel van 9Gag erop zetten. Tja, ook op het internet worden copycats niet echt gewaardeerd. Voor mij zijn Reddit en Imgur dus de inspiratiebronnen voor al mijn memes. Reddit is een leuke community, maar je scrollt naar leuke plaatjes ook door best veel tekst. Imgur is wat meer visueel ingesteld en daar vind je dus al snel wat je zoekt.

MobileMobile

Community

Bovendien is de community achter Reddit en Imgur ontzettend fijn. Ja, je vindt er enorm veel trolls die jouw post van een schattige hond neer zullen halen. Maar er zitten ook enorm veel mensen op die gewoon de wereld een stukje mooier willen maken door er echt voor elkaar te zijn via het internet. Doorzetters worden beloond met toejuichingen en mensen die het moeilijk hebben worden gesteund.

Imgur uitgelegd

Zelf zit ik voornamelijk veel op Imgur. Het is een fijn platform en de app is heel handig. Wanneer je op zoek bent naar memes hoef je vaak maar de app te openen en op de startpagina vind je al snel een post van iemand met daarin “Dump”. Die posts moet je hebben, want deze zijn vaak gevuld met minstens 50 nieuwe memes. Wanneer je op zo’n post klikt, is het slechts naar beneden scrollen en in een deuk liggen door de originaliteit van de memes. Om ze zelf ook op je telefoon te krijgen, hoef je slechts op het plaatje te klikken en je kan hem downloaden. Een kind kan de was doen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.