Netflix Party

#DrTechGirl: Hoe start je een Netflix Party?

We videobellen wat af op het moment. Sporten, gamen, lunchen met vrienden, koffiemomentjes met collega’s, vrijdagmiddagborrels en online disco’s, de ene na de andere toffe actie zie je voorbij komen via social media. Alleen samen en op afstand Netflix kijken bleef nog wat behelpen. 1-2-3-GO, nee opnieuw, toch niet synchroon. Om dat nu ook makkelijker te maken is er een handige Chrome-extensie: Teleparty (voorheen Netflix Party).

Ouderwetsch

Deze extensie maakt het mogelijk om je favoriete film, serie of docu samen te kijken met vrienden en familie en gelijktijdig met elkaar te chatten, zonder je blik van het beeldscherm af te halen. Zo kun je dus tijdens het kijken commentaar geven op de nieuwste aflevering van Tiger King, samen digitaal gillen bij Midsommar en je samen verwonderen over de prachtige natuur en dieren die onze planeet rijk is (Dancing with the birds!). O ja, en discussiëren natuurlijk over de keuze van de avond. Hoe dan ook, op deze manier maak je dus van je bingewatch-avondje alleen vrij eenvoudig een ‘ouderwetsch’ gezellig tv-moment samen.

Hoe dan?

Teleparty synchroniseert de streams met die van je vrienden en voegt dus die live chat toe, rechts van het scherm. Wil jij een Netflix party hosten, dan heb je daar het volgende voor nodig:

  1. Pak een computer en open Google Chrome – op een telefoon of tv werkt het vooralsnog niet.
  2. Installeer de Netflix Party extensie.
  3. Open Netflix en begin met het afspelen van de video naar keuze. Let op: iedereen heeft hiervoor een eigen account nodig.
  4. Zet je video op pauze en zie dat de grijze letters NP – verschenen rechts naast de URL – rood zijn geworden. Klik daar nu op.
  5. Er verschijnt een venster met ‘Create a Teleparty’. En de mogelijkheid jezelf de volledige controle te geven over wat er gekeken wordt en wie er mag pauzeren. Maak je keuze en klik op ‘start’.
  6. Er verschijn nu een nieuw venstertje, klik op ‘Copy URL’ en deel deze met de anderen.
  7. Ook zij openen Netflix via Chrome en hebben Teleparty geïnstalleerd.
  8. Zij klikken op jouw linke en klikken vervolgens op de rode NP, recht van de URL-balk.
  9. Het samen kijken kan beginnen.
  10. O ja, en je kan jezelf nog even een ander icoontje geven en een (bij)naam invullen.

Enjoy!

Heb je vervolgens een pauze nodig voor toiletbezoek, popcorn refill of nieuw drankje? Iedereen kan het streamen even pauzeren, wel meteen voor iedereen, mits je niet gekozen hebt voor ‘volledige controle’. Je laptop meenemen naar keuken of toilet kan ook gewoon. Je belt niet met beeld en geluid, dus gênante momenten blijven je (als het goed is) bespaard. 🙂

MobileMobile

Check de website van Teleparty voor de nodige visuele ondersteuning!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.