locatie delen whatsapp
Source: https://whatsappbrand.com/

#DrTechGirl: hoe kan ik mijn locatie delen op WhatsApp?

Daten anno 2021 is niet makkelijk. Je kunt niet echt ergens op locatie afspreken, dus na de eerste date een wandeling te hebben gemaakt, beland je toch al snel bij iemand thuis. Sneller dan je waarschijnlijk pre-corona zou doen. Een vriendin vroeg aan Dr. TechGirl daarom het volgende: hoe deel ik mijn locatie op WhatsApp?

Het is altijd belangrijk om te weten waar je bent, zeker als je bijvoorbeeld een vrouw alleen bent. Ik wil in ieder geval van mijn vriendinnen toch wel graag namen en rugnummers hebben als ze de eerste keer op date gaan. Gelukkig vinden ze dat zelf ook, dus hebben we de afspraak dat we naam/telefoonnummer van de date delen, of anders onze locatie delen zodat we tenminste weten waar iemand zich bevindt. 

Overigens is het niet zo alsof ik dat de hele avond als een havik in de gaten houdt, er is ook zoiets als privacy. Echter: als ik toch denk dat er iets niet aan de haak is, dan heb ik in ieder geval iets van informatie. En eerlijk is eerlijk, met die avondklok is het ook wel handig om iemand misschien even te helpen herinneren op tijd te vertrekken, dat wil je immers nog wel eens vergeten als het gezellig is.

Zo werkt het

Maar hoe doe je dat nou, je locatie delen op WhatsApp? Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Je opent je WhatsApp-gesprek met de persoon of personen waarmee je je locatie wil delen en gaat dan naar het paperclipje. Selecteer vervolgens ‘Locatie’ en je hebt de keuze uit twee dingen: Live locatie delen en ‘Uw huidige locatie verzenden’. Live locatie delen betekent dat je voor een x aantal minuten live deelt waar je bent. Als je alleen je huidige locatie deelt, dan krijgt de ander alleen te zien waar je je op dat moment bevindt, dus dat is een statisch gegeven versus dat je wordt gevolgd.

MobileMobile

Zo weten je vrienden waar je bent met je date, maar het kan natuurlijk ook worden gebruikt als je elkaar zoekt in het bos. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten