Telefoon op houder met TikTok

#DrTechGirl: dé gadgets voor TikTok video’s maken

Nu TikTok niet meer alleen voor tieners is, wordt het tijd om je video’s professioneler te maken! Met deze gadgets voor TikTok video’s til je jouw TikToks naar een hoger niveau. Of je nu een dansvideo, tutorial of meme wilt maken maakt niet uit, want voor iedereen zit er wel een handige gadget bij. Licht, camera, actie!

Licht

Step up your game en zorg dat je nooit meer afhankelijk bent van het buitenlicht. Je wilt toch niet dat je kijkers hun helderheid omhoog moeten zetten zodat ze jouw video kunnen zien? De kwaliteit van je beeld kan enorm verbeterd worden door het gebruik van extern licht en kan joú er beter uitlaten zien, wat stiekem ook niet geheel onbelangrijk. 😉 Ringlampen zijn heel populair, omdat de prijs-kwaliteitverhouding over het algemeen heel goed is. Door de ring ontstaat er een goede lichtspreiding, waardoor je geen schaduw krijgt. Je kan een selfie ringlamp gebruiken die je met een clip op je telefoon bevestigd (of een ringhoesje) indien je je telefoon in je hand wilt houden. Hierdoor wordt het licht van je video een stuk beter en krijg je “ringen” in je ogen.

Daarnaast bestaan er ook statieven voor ringlampen waarbij je je telefoon “in de ringlamp” kunt vastmaken, waarbij je vaak zelf de lichtsterkte en kleurtemperatuur kan bepalen. De ringlamp op statief is vooral handig wanneer je je handen vrij wilt hebben bij het maken van de TikTok, bijvoorbeeld als je een leuk dansje opneemt en je partner niet zo fan van TikTok is. 😉 Daarom is dit een van de meest ideale gadgets om TikTok video’s mee op te nemen.

Lenzen-sets voor je smartphone

De meeste gebruikers van TikTok gebruiken hun smartphone voor het opnemen van TikToks. Om de beelden verrassender te maken kan je gebruik maken van lensclips, zoals een fisheye-lens, groothoek-lens, macro-lens of telelens. Zo kan je meteen een TikTok video opnemen alsof je in een vissenkom zit… Blub!

Filters

Alhoewel TikTok al zelf veel leuke filters heeft, is het voor de kwaliteit van je TikTok video’s beter om externe filters te gebruiken die op de lens van je smartphone geplaatst kunnen worden. Met deze filters kan je bijvoorbeeld zorgen voor meer kleur, contrast, levendigheid of gewoon wat kekke kleurtjes. Voor iedere filmset kunnen weer andere filters gevonden worden.

MobileMobile

Tripods/gimballs

Kijk jij je video’s wel eens terug en heb je het idee dat je in een achtbaan zit? Wil je een stabieler beeld voor je TikTok video’s, leuke overgangen en beeldhoeken? Dan is het zeker waard om een gimbal voor je smartphone aan te schaffen. Deze gadget voor TikTok is een soort selfiestick die beelden stabiliseert. Vaak zit er ook nog een tripod functie op, waarmee je de gimbal neer kunt zetten wat zeer handig is indien je de video’s zelfstandig opneemt. Er bestaan ook gimbals met volgmodus voor je gezicht, waardoor je camera met je gezicht meedraait. Zo beland je vrijwel nooit meer uit beeld!

Audio

Gebruik jij wel eens eigen audio in een TikTok video? Dan is een microfoon als gadget voor TikTok video’s een must! Tegenwoordig zijn de microfoons van smartphones best goed, maar zodra je professionelere video’s op wilt nemen is er toch een microfoon nodig. Zorg wel dat je goed oplet dat de microfoon compatibel is met jouw smartphone.

Grip

Neem je vooral TikTok “selfies” op? Dan kan een popsocket heel handig zijn, zodat je meer grip hebt op je smartphone. Daarnaast zijn er ook verschillende telefoonhouders op de markt waarmee je jouw smartphone kan vastmaken op meerdere oppervlakten. Scheelt weer een aantal valpartijen en screenprotectors. 😉

‘All the way’

Wil jij vrijwel alles in één kopen? Dat is tegenwoordig ook zeker mogelijk! Er zijn diverse Smartphone Video Kits op de markt, waarin zowel een video stabilisator, licht en microfoon zitten. Hierin klik je de smartphone en ben je meteen klaar om toffe TikToks op te nemen. Als laatste nog een extra tip: houd altijd een doekje bij de hand waarmee je de lens van je smartphone te allen tijde schoon kunt houden en de kwaliteit van je TikTok video’s hoog blijft.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.