LEGO-drone

5x waarom de drone zo populair is

De drone was het afgelopen jaar flink in opkomst. Waar ‘t eerst nog een gadget was voor de liefhebber, is ‘t nu meer een mainstream item in huishoudens geworden. En dat is niet zo gek. Ik deel 5 redenen met je waarom dit zo is (en waarom jij ook een drone in huis wil)!

1. Drones zijn toegankelijk in de verkoop

In ‘t begin van het drone tijdperk kon je drones (met name) alleen maar via Amerikaanse sites bestellen. Dat maakt de drempel om een drone aan te schaffen wat hoger. Da’s nu gelukkig wel anders. Je ziet ze in fysieke winkels en je kan nu ook in Nederlandse webwinkels een drone bestellen.

2. De drone wordt steeds betaalbaarder

Drones worden steeds betaalbaarder. Het aanbod wordt groter, en daarmee worden de prijzen scherper. Daarnaast zijn er veel varianten drones te vinden: van kleine ‘speel’drones tot professionele drones met camera en snelle drones om mee te racen. Voor ieder (budget) wat wils!

3. Laat je filmen en fotograferen door je drone

Je ziet wel eens van die epische video’s online, waarbij een stel – hand in hand – gevolgd en gefilmd wordt door een drone. Dat heet ActiveTrack (op de DJI drones) en dat wil je gewoon hebben. Je hebt dan op vakantie je persoonlijke videograaf mee, alleen dan in tech-vorm. Vooral fijn voor reisvloggers!

4. De drone is niet alleen meer voor de tech liefhebber, maar voor iedereen

Waar de drone altijd werd gezien als tech gadget voor de gadget-fans, hebben nu meerdere huishoudens een drone. Kinderen (en grote kinderen 😉 ) vinden ‘t gaaf om met een kleinere drone te spelen, fotografen en videografen filmen ermee en de hobbyist gaat er stad en land mee af om de mooiste plaatjes te schieten. In onderzoeksland worden drones ook flink ingezet: van ‘t beveiligen van grote terreinen tot het ‘ruiken’ van gevaarlijke stoffen bij een brand.

5. In Nederland mag je als particulier vliegen met een drone

Ook een belangrijke reden voor de populariteit van drones: in Nederland mag je als particulier vliegen met drones. Het wordt hier wel gereguleerd (en je moet je houden aan regels van de Rijksoverheid), maar je mag er dus recreatief en zonder vergunning mee vliegen. Dat scheelt! Voor zakelijk gebruik mag je natuurlijk ook met drones vliegen, maar dan gelden er andere regels.

Ik denk dat de populariteit alleen maar stijgt. Wie weet is de drone in de toekomst in huis wel een soort huishoudhulpje. Of je vliegende personal assistant op spraakbesturing. Handig!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.