Sonos ray soundbar

Drie soundbars die de moeite waard zijn

Hoe duur je televisie ook is: de kans is groot dat het geluid ervan niet fantastisch is. Televisiemakers bedenken geweldige oplossingen om te zorgen dat het geluid zo goed mogelijk is, maar juist omdat televisies steeds platter worden is dat een flinke uitdaging. Hierdoor kun je wel een soundbar gebruiken. Dat hoeft echt niet meteen in de papieren te lopen. Deze drie soundbars hebben een mooi prijsje en zeker de moeite waard.

Sonos Beam Gen 2

Wil je graag de beste Dolby Atmos-soundbar? Dan is deze Sonos waarschijnlijk je beste keuze. Hij is wat duurder dan de andere twee aangeraden soundbars, maar met zijn prijs tussen 400 en 500 euro is hij het zeker waard. Helemaal als je toch al veel geld investeert in een televisie. Als je niet veel ruimte in huis hebt, dan is dit zeker een zeer goede keuze. Hij biedt ondersteuning voor allerlei formaten: Dolby Atmos DP / Dolby Atmos True HD / Dolby Digital / Dolby Multichannel PCM / stereo PCM. Hij kan streamen via Apple Airplay 2, Spotify Connect, Sonos S2 en hij ondersteunt Amazon Alexa en Google Assistent. Heel veel HDMI-poorten heeft hij niet en ook geen Bluetooth. Maar de geluidservaring is top. Hij heeft veel rekenkracht en kan mede daarom geweldig akoestische geluiden voortbrengen.

MobileMobile

Sonos Ray

Wil je wel een Sonos, maar niet zoveel uitgeven, dan is Sonos Ray waarschijnlijk beter passend. Deze zit qua prijs meer achterin de 200 euro en geeft een heel helder geluid. Hij ondersteunt de geluidsformaten: Stereo PCM, Dolby Digital 5.1 en DTS Digital Surround. Ook deze speaker ondersteunt geen Bluetooth. Wel kun je deze soundbar gebruiken met Airplay 2, Spotify Connect en Tidal Connect. Het voordeel aan Sonos-producten is natuurlijk dat hij (net als de Beam Gen 2) deel uitmaakt van het multi-room Sonos-systeem. Je kunt hem daarbij gebruiken voor het verstevigen van het geluid van je televisie, maar ook om gewoon lekker muziek te luisteren. Let wel op: als je erg houdt van warm, rijk geluid, dan is dit niet de beste keuze voor je. Deze soundbar moet het echt hebben van de heldere geluiden.

JBL Bar 5.0 MultiBeam

Deze soundbar heeft virtuele Dolby Atmos en ondersteunt iets minder geluidsformaten: MultiBeam en Dolby Virtual Atmos. Ook deze soundbar ondersteunt Apple AirPlay, Google Chromecast en heeft als grote plus dat ook Bluetooth een optie is. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld je gasten de muziek makkelijk overnemen. Deze soundbar ligt qua prijs ook achterin de 200 euro. Hij biedt wat voller geluid, ten opzichte van de vorige genoemde soundbars, maar mist soms wat detail. Het is een vrij kleine soundbar die onder veel televisies past, maar kan toch de hele kamer van geluid voorzien. Dit is dus meer een speaker voor mensen die wat meer bas en rijkdom nodig hebben in het geluid, versus de frisse tonen van Sonos Ray.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.